TUNG MOTSTAND: 
Bjarte Myrhol under Bring cup i håndball herrer mellom Norge og Litauen i Ekeberghallen fredag kveld.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TUNG MOTSTAND: Bjarte Myrhol under Bring cup i håndball herrer mellom Norge og Litauen i Ekeberghallen fredag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

- Vi møtte noen tusen kilo utpå her

Norge med sliteseier mot tungvektere fra Litauen.

Norges håndballherrer fikk en slitekamp mot et tregt og tungt Litauen, men det B-pregede norsk mannskap tok seg greit av gjestene med 28-24 fredag.

Da Norge slet i etablert angrep, ga solid forsvarsspill mange kontringssjanser mot Litauen. Kantspiller og toppscorer Sondre Paulsen mente kampen var god trening fram mot EM i januar.

- Jeg er veldig godt fornøyd. Hovedmålet er å spille bra i forsvar, og i dag sto vi godt. Det gjør at vi kantspillerne kan sette inn lette scoringer. Kampen er litt rotete, men vi har råd til det når vi spiller så bra forsvar, sa åttemålsscorer Paulsen til NTB etter kampen.

Landslagssjef Robert Hedin fikk testet flere unge spillere som tidvis leverte gode prestasjoner mot Litauen. Laget må heve seg noen hakk for å hevde seg i EM i Serbia, men Hedin syntes Norge gjorde akkurat det de skulle i fredagens kamp.

- Viktigst å vinne - Dette var en god treningsøkt. Jeg ville gjerne hatt litt mer flyt og kontinuitet i spillet, men det viktigste er å vinne, og vi gjorde jobben i dag, sa Hedin.

Norge startet svakt mot et offensivt litauisk forsvar som fikk tatt tempoet ned til sitt nivå. Christoffer Rambo så ikke ut til å kunne bære et B-preget norsk lag slik han gjorde med 10 mål mot Makedonia torsdag. Det var liten kreativitet å spore, og flere halvdårlige forsøk fra distanse ble resultatet.

Men i en svak litauisk periode tok Norge grep og førte plutselig kampen. Fra å ligge under 4-7 etter 12 minutter, smekket nordmennene seks strake baller i nettet og ledet med tre mål. Resultatet til pause var 14-12.

- Tidvis spilte vi veldig bra. Særlig det kvarteret i 1. omgang var jeg fornøyd med. Jeg synes vi gjør et bra inntrykk i dag, mente Hedin.

Myrhol ønsker «guts» Etter sidebytte kom landslagsveteranene Børge Lund og Johnny Jensen inn for Norge. Med dem kom nødvendig rutine og tøffhet i forsvar, men også annen omgang startet tregt angrepsmessig. Heldigvis for Norge var Sondre Paulsen i form og holdt på den norske ledelsen med fire scoringer på 10 minutter.

Det var en målfattig og langt fra gnistrende affære de to lagene leverte fredag kveld. Mest jubel i Ekeberghallen ble det da Bjarte Myrhol, som har returnert etter kreftsykdom, kom på banen med et kvarters spilletid igjen. Myrhol ville gjerne gitt mer tilbake til publikum.

- Vi møter jo et par tusen kilo utpå her, fleiper Myrhol overfor NTB.

- De prøvde å roe ned tempoet, og vi klarte aldri å løsrive oss helt. Jeg synes vi burde utnyttet bedre at vi hadde hjemmekamp i dag. Vi bør vise mer guts og spilleglede. Det tror jeg vi skal få til i neste kamp mot Portugal, forklarte han.

(NTB)