- Vi møtte Norges beste lag

Start-trener Mjelde full av lovord om tabelltoppen Molde.

• Molde-Start 2-0 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Molde vant sin femte kamp i årets Tippeliga i kveld da Start kom på besøk. Ettersom Strømsgodset tapte mot Vålerenga, topper nå Molde tabellen. Det mye takket være Fredrik Gulbrandsen i storslag, og noen imponerende forestillinger på hjemmebane.

- Jeg er strålende fornøyd. Fem av seks seire er bra. Vi har vært svært gode, sier en fornøyd Tor Ole Skullerud til Dagbladet, om årets sesongstart.
- Start er et godt kontringslag, og det var vi opptatt av å ikke bli tatt på i dag. Utover i kampen gjorde vi det bra. Fra pause og ut er guttene trygge og gode begge veier, forteller Tor Ole Skullerud ved kampslutt.
Gulbrandsen igjen
MFK avsluttet fjorårets sesong med å tape for Mons Ivar Mjelde og hans Start hjemme i Rosenes by.

I kampen mellom to kontringssterke lag var det vertene som startet best. Mohamed Elyounoussi hadde flere gode forsøk. Og etter bare seks minutt fikk Fredrik Gulbrandsen sjansen til å sette inn 1-0, men skuddet trillet like utenfor Start-keeper Håkon Opdals mål.

Etter hvert jevnet kampen seg ut og de store sjansene var fraværende.

Forsvarskamp for Start
Start forsvarte seg bra utover i 1. omgang, og nektet Molde å slippe til. Hjemmelaget ble nødt til å slå flere innlegg langt tilbake fra dødlinja, og gul- og svarttrøyene ryddet enkelt unna det som kom.

Utenom et par småfarlige kontringer, hadde gjestene fra Kristiansand nok med å forsvare seg.

- Vi hadde ikke kvalitet nok til å avslutte angrepene våre, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Fem minutt før slutt fikk Hermeet Singh ballen servert i returrommet. Fra 20 meter klinket midtbanespilleren til. Med hakket bedre presisjon, hadde Håkon Opdal fått store problemer med å hindre suseren.

Like før Svein Oddvar Moen blåste for sidebytte, fikk Molde hull på Start-forsvaret.

Chima Chukwu ble hektet i feltet, men dommeren lot spillet gå. Gulbrandsen ble så lagt i bakken. Etter heftige diskusjoner om at det skulle vært straffespark, måtte Molde nøye seg med frispark.

Mohamed Elyounoussi slo det fra kortsiden av 16-meteren, og traff foten til Fredrik Gulbrandsen. 21-åringen kom på et sugende løp på førstestolpe, og kunne bare sette foten på ballen og styre den i mål. 1-0 til Molde.

Unggutten står nå med fire mål i årets Tippeliga.

- I dag møtte vi Norges beste lag, så dette var greit. De er veldig gode. De har massevis av kvalitet å ta av, det handler om kvalitet, sa Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Molde tok grep
Etter sidebytte begynte kampen for alvor å ta seg opp.

JUBLENDE GLAD: Molde-trener Tor Ole Skullerud jubler etter seieren mot Start på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
JUBLENDE GLAD: Molde-trener Tor Ole Skullerud jubler etter seieren mot Start på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

Molde kom til flere større farligheter. Og i 54. minutt satte en heldig Chima Chukwu inn 2-0-målet, etter en uheldig stuss av Start-forsvarer Acosta. Til ellevill jubel foran Tornekrattet.

Tor Ole Skullerud bestemte seg så for å gjøre to bytter. Inn kom to lokale. Daniel Berg Hestad (38) og forrige kamps målscorer, Sander Svendsen (16). Ut gikk formspiller Fredrik Gulbrandsen og Emmanuel Ekpo.

Molde fortsatte å angripe med mange, noe som har vært kjennemerket på hjemmebane i år. «Moi» Elyounoussi var mye involvert. Midtveis i 2. omgang måtte Håkon Opdal gjøre en meget god redning for at vingen ikke skulle lage 3-0 og punktere kampen.

Videre hadde de blå og hvite stålkontroll, og kunne ved flere anledninger ha økt ledelsen.

- Vi kunne ha scoret flere mål, sier Skullerud.

- Er Aker Stadion blitt et fort?

- Om det ikke er det - skal det i hvert fall bli det, sier Molde-treneren til Dagbladet.

Molde vant, og Strømsgodset tapte for Vålerenga. Dermed overtar moldenserne 1. plassen i ligaen. Men i de to neste kampene venter Rosenborg og Ronny Deilas mannskap.