Høgmo får millioner etter avskjeden:

- Vi  forventer et betydelig løft på kvinnesiden

- Vi er de eneste som leverer resultater.

HAR IKKE MILLIONLØNN: Spillerne i Toppserien, her fra kickoffet før årets sesong, forhandler akkurat nå om vilkårene de skal ha framover. <br>Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
HAR IKKE MILLIONLØNN: Spillerne i Toppserien, her fra kickoffet før årets sesong, forhandler akkurat nå om vilkårene de skal ha framover.
Foto: Heiko Junge / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I disse dager sitter Serieforeningen for kvinnefotball (SKF) i forhandlinger med Norges Fotballforbund om neste års budsjett for Toppserien her hjemme.

Kvinnefotballen sliter som kjent voldsomt med økonomien, til tross for at både klubblagene gjør det bra i Europa og at landslaget kvalifiserer seg til mesterskapssluttspill.

- På kvinnesiden forventer vi et betydelig løft, sier nestleder i SKF, Richard Jansen, til Dagbladet.

- Det gjør vi først og fremst på grunn av at vi er de eneste som leverer resultater, og fordi Fotballtinget vedtok tre ting som var prioritetsområder. Det ene var kvinnefotball, de to andre var spillerutvikling og kvalitetsklubb.

På dagen da NFF kunngør at Per-Mathias Høgmo er sikret en årslønn på 4,2 millioner kroner selv i de 13 månedene han ikke er landslagssjef, kan det virke som om pengene sitter ganske løst på toppen av NFF-systemet. Det vil i så fall kvinnefotballen i Norge kunne nyte godt av under de pågående budsjettforhandlingene.

- Jeg vet ikke hvor mye vi som forening skal mene om etterlønna til Høgmo, men jeg har vondt for å se at forbundsstyret vil sette seg i en situasjon der de overprøver Fotballtinget, sier Jansen.

Brutto overføringer fra NFF til Toppserie-klubbene inneværende sesong ligger på 22,8 millioner kroner. Det er tolv klubber i Toppserien.