- Vi nedsablet Stabæk

Hæstad og Strand svarte kritikerne.

Stabæk - Vålerenga 1-4.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): De var bærebjelker på hvert sitt lag, kostet millioner av kroner og var selvsagte navn i landslagsdiskusjonen.

Likevel ble den nye tilværelsen i Vålerenga alt annet enn en opptur for Kristofer Hæstad og Lars Iver Strand, på tross av de høye forventningene.

Da stumpene av fiaskosesongen i serien kunne reddes i cupfinalen på Ullevaal var imidlertid Hæstad tilbake i rollen som den iltrende midtbanekrigeren og Strand som den kreative trusselen som opererer over store deler av den siste tredjedelen på banen.

- Det var utrolig deilig å vinne, og ikke minst levere en god prestasjon i dag. Vi nedsabler Stabæk som er suveren seriemester og et veldig godt fotballag, sier han.

- Det beviser at vi har utrolig mye inne i dette laget, som består av mange dyktige. Når vi får det til å stemme sammen, så får vi sånne resultater som i dag, sier en lykkelig Lars Iver Strand til Dagbladet.no.

Kristofer Hæstad deler selvfølgelig lagkameratens glede over prestasjonen, og har en forklaring på hvorfor man fikk ut potensialet i laget mot akkurat Stabæk.

- Når vi møter folk på hjemmebane, så forventer folk at vi skal styre og valse over motstanderen. I dag var vi litt underdogs og kunne slå oppover i stedet for nedover. Det passer oss bra. Ingen forventet noe særlig av oss. Samtidig visste vi at når vi leverer som i dag, er vi mer enn gode nok til å slå Stabæk. Det er derfor utrolig godt å få det ut akkurat i dag, understreker Hæstad overfor Dagbladet.no.

Skadene ødela

GULLRUS: Kristofer Hæstad, Troy Perkins, Daniel Fredheim Holm og Morten Berre. Foto: Eirik Helland Urke, Dagbladet
GULLRUS: Kristofer Hæstad, Troy Perkins, Daniel Fredheim Holm og Morten Berre. Foto: Eirik Helland Urke, Dagbladet Vis mer

Begge er likevel fullt på det rene med at de ikke har klart å leve opp til de høye forventningene som knyttet seg til duoen i deres første sesong i Vålerenga-drakt. Det har imildertid en forklaring, mener de.

- For min egen del har det vært en tøff sesong. Jeg har aldri vært så mye skadet som i år og kom egentlig ikke i gang før etter sommeren. Da var det tungt. I høst har jeg tatt steg og utviklet meg. Det vet jeg og det vet trenerne mine, så får media skrive hva de vil, sier den tidligere TIL-spilleren.

- I dag fikk jeg vist at jeg hører hjemme på dette nivået. Det var godt å vise for både meg selv og andre. Når det er sagt har jeg alltid hatt troen på meg selv, og kommer til å ha det så lenge jeg er fotballspiller, understreker Strand.

Igjen er lagkamerat Hæstad på bølgelengde med finnmarkingen.

- Jeg har slitt utrolig mye med skader i hele år. Hver gang jeg har kommet tilbake på banen, har det dukket opp noe nytt. Nå har jeg fått trent godt de siste ukene og det kom ut i dag, mener Hæstad.

- Vi nedsablet Stabæk
TUNG TID: Lars Iver Strand har hatt en tung tid som VIF-spiller. I cupfinalen mot Stabæk viste den tidligere TIL-spilleren glimt av ferdighetene sine.