- Vi nekter å tape

BERLIN (Dagbladet): Søte og harmløse jenter? Å nei, la deg ikke lure. De har klør og knoker til å klå Tyskland med i dagens semifinale. - Nå har jeg gått glipp av to VM-finaler på rad. Det får holde, sier lagkaptein Susann Goksør.

Mord i blikket? Helst ikke. I går hadde nerver og tungsinn sluppet grepet i den norske VM-troppen. Etter utklassingen av Sør-Korea i kvartfinalen torsdag kveld kunne ikke engang den fire timer lange bussturen fra Hamburg dempe forventningene foran dagens kraftbatalje mot Tyskland. De gjøglet og lo, med veteranene Susann Goksør (27) og Trine Haltvik (32) fremst i flokken.

- Litt tettere sammen, ber fotografen.

Og blir svart med et kontant klyp i tjukkleggen så han nesten faller i gulvet - til hemningsløs latter fra jentene.

Sure tap

Den muntre stemningen har ifølge lagkaptein Susann Goksør følgende årsak:

- I dag spiller vi uten press. Tyskland på hjemmebane med 5000 tilskuere i ryggen har alt å forsvare, sier Susann Goksør til Dagbladet.

Dette vet hun alt om:

  •  Susann husker godt hånball-VM i Norge i 1993 da VM-finalen glapp for Norge i tapet for Russland foran 6162 nordmenn i Nidarøhallen.
  •  Hun har heller ikke glemt det bitre tapet for Ungarn i VM-semifinalen i 1995.

- Ja, vi følte oss presset da, innrømmer Susann.

- Men alle gode ting er tre, sier Susann.

Hun har simpelthen bestemt seg for å nekte tyskerne en triumf på hjemmebane. Som et takk for sist: Det var Tyskland som stakk av med VM-gullet i Oslo Spektrum for fire år siden. Et mannskap som Susann & co hadde slått med 13 mål to uker tidligere.

Forventer krig

Om latteren satt løst i går, kan det fort bli tårer og tenners gnissel i 60 samfulle minutter i dag. Goksør forventer et røftspillende tysk lag. Det kan gå mot et realt slagsmål blant kvinner.

- Det blir mange dueller. En tøff kamp. Men vi kjenner de tyske jentene godt, sier Susann - klar til å gi juling tilbake. Det gjorde hun til overmål i åttendedelsfinalen mot Østerrike tirsdag. Tre utvisninger på 20 minutter i andre omgang, sendte henne av banen med rødt kort.

- Dette kan nok fort bli Trine Haltviks kamp, tror Susann.

Byåsens energibunt elsker de illsinte kampene.

- Men viktigere er det at flere av oss lykkes samtidig, påpeker Susann.

- Klarer vi ikke det, blir det vanskelig å ta dem.

Tror på seier
<B>TROR PÅ SEIER:</B> 15 norske VM-jenter med selvtilliten på topp.