- Vi nekter å tape

Men Sandefjord måtte ha hjelp for å beholde opprykksplassen.

PORSGRUNN (Dagbladet): Pors-Sandefjord 1-1. Sandefjord var heldige som beholdt den direkte opprykksplassen i går. Hjemmelaget Pors lagde nemlig begge målene.

- Spillemessig var det et stykke opp til det nivået vi ønsker å være på. Likevel kjempet vi oss til seriepoeng for tiende gang på rad. Vi hater å tape, og vet vi kan langt bedre enn det vi vartet opp med søndag, sier Sandefjord-kaptein Andreas Augustsson til Dagbladet etter poengdelingen.

Midtbanespiller Hans Erik Ødegaard er enig med kapteinen.

- Selv når vi ikke får spillet til å fungere, nekter vi å tape. Søndag får vi Bryne på besøk hjemme i Sandefjord. Da må vi heve oss litt fra det vi presterte i Porsgrunn, sier Ødegård.

- Ikke Tippeligalag

Bare sju minutter var spilt da Pors-stopperen Eirik Bertheussen banket ballen i eget nett.

- Det var en kjempeavslutning som ingen spiss hadde gjort bedre. Jeg traff perfekt, og ballen gikk i bue over keeper og i mål. Så bitter har jeg aldri vært etter en scoring, sier Bertheussen.

På direkte spørsmål om han synes Sandefjord er gode nok for spill i den øverste serien, svarer han krystallklart:

SJØLMÅL: Pors-spiller Eirik Bertheussen (t.v.) setter ballen i eget mål. Foto: Torbjørn Berg
SJØLMÅL: Pors-spiller Eirik Bertheussen (t.v.) setter ballen i eget mål. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

- Nei, laget er ikke godt nok for Tippeligaen!

Stupheading

Utligningen kom midtveis i andre omgang, og var en perle av et mål. Pors-kaptein Knut Helge Hagen la et perfekt innlegg foran mål, og John-Erling Kleppe stupheadet ballen i nettet bak Sandefjords gode keeper Espen Bugge Pettersen.

Èn av feilene var at vi ikke kom tett nok opp i motstanderne. Dessuten manglet det en god del på aggressiviteten. Tippeligaen snakker vi ikke om, men Sandefjord sprekker ikke, sier backen Tom Kristoffersen etter kampen.

Før matchen hadde Sandefjord bare to treninger på kunstgras.

- At banedekket var uvant, er èn ting. I tillegg manglet vi litt aggressivitet og besluttsomhet med ball. Likevel er jeg stolt av gutta. Vi jobbet knallhardt, og har fortsatt ikke tapt siden siste serierunde i fjor (2-3 mot Mandalskameratene), sier Sandefjord-trener Tor Thodesen.

- Angrepsposisjon

Han er den fjerde treneren i klubben, etter Trond Skrede, Tom Nordlie og Arne Dokken. Foreløpig er Skrede den eneste treneren som har rykket opp med Sandefjord (fra 2.til 1.divisjon). Tom Nordlie førte laget til to kvalifiseringer (2002 og 2003) som Sandefjord tapte for henholdsvis Brann og Vålerenga.

- Selv om vi ligger på direkte opprykksplass, er vi i angrepsposisjon. Tar vi med cupkampene, har vi spilt 12 kamper på rad uten tap. Klarer vi å jobbe like knallhardt i fortsettelsen, blir vi vanskelige å slå. Så får vi se hvor det ender, sier Tor Thodesen til Dagbladet.

DUELL: Sandefjords Fredrik Thorsen og Pors-keeper Kim Engen.