Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi ofret noe i dag for å få noe i morgen

Martin Andresen forsvarer keeperbytte etter 53 sekunder.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet):

Vålerenga-Hønefoss 3-2:

Vålerenga kuttet luka til fjerdeplassen ned til to poeng med sin 3-2-seier mot tabellnabo Hønefoss mandag kveld. Den fjerdeplassen er Martin Andresens mål nå, derfor var de tre poengene så viktig i østkantklubbens høstjakt.

Men trenere, målscorere, debutanter og børsvinnere får ha oss unnskyldt:

Det som vil bli husket fra denne kampen skjedde etter 53 sekunder. Da signaliserte dommer Per Ivar Staberg for spillerbytte.

Byttet ut uten ballberøring Ut løp Vålerengas keeper Lars Hirschfeld. Keeperen ble meldt kampklar før Hønefoss-oppgjøret, til tross for skaden han pådro seg i duellen med RBK-spissen Rade Prica i forrige serierunde. Men så veldig kampklar kan han ikke ha vært.

Kanadieren jogget av banen og rett inn i spillertunnelen, uten å ha berørt ballen. Erstatteren Gudmund Taksdal Kongshavn (21) var allerede varm og klar for spill. På det tidspunktet hadde Vålerenga-trener Martin Andresen fortsatt ikke entret benkeområdet:

Hirschfeld og Andresen møttes i døra inn til garderobene. Andresen gliste lurt da han kom ut.

Det ville neppe en trener gjort om han visste at førstekeeperen hadde slått opp en skade. Men det var ikke det dette dreide seg om:

I løpet av kampen bekreftet Vålerenga-apparatet, overfor TV 2, at keeperbyttet skyldtes et ønske om å kunne bruke Gudmund Taksdal Kongshavn også i morgendagens andredivisjonskamp mellom Gjøvik FF og Vålerenga 2.

Den kunne han ikke spilt om han hadde startet den foregående tippeligarunden. I kveld var han bare (benyttet) reserve.

GOD: Mohammed Fellah spilte en god kamp. Her sender han avgårde skuddet som ga Vålerenga ledelsen 2-1. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX
GOD: Mohammed Fellah spilte en god kamp. Her sender han avgårde skuddet som ga Vålerenga ledelsen 2-1. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX Vis mer

- Dette har jeg ingen tanker eller kommentarer til. Vi bruker energien vår på det vi kan få gjort noe med, sa Gjøviks sportslige leder Sturla Kollshaugen da Dagbladet snakket med ham mandag kveld.

Vålerenga-trener Martin Andresen ser ingen moralsk betenkelighet med valget klubben gjør så lenge de holder seg innenfor reglene.

- Vi hadde håpet Lars skulle bli klar. Vi har en veldig viktig kamp for andrelaget i morgen, det ligger under streken i 2. divisjon. Keeperen vår der er veldig viktig, så da valgte vi å ofre ett bytte — pluss at det var en fare for at vi kunne fått en skade på Gudmund og måtte puttet en utespiller i mål seinere i kampen. Men den sjansen valgte vi å ta, sier Andresen til Dagbladet.

- Er reglene greie, eller bør de endres når man får situasjoner som den i dag?

- Jeg synes ikke det var problematisk. Reglene er greie. Vi ofrer noe mandag for å tjene noe på tirsdag. Det er en grei sak.

Andresen bekrefter at han trolig skal spille mot Gjøvik selv også. Det skal også Chuma Anene, som sto bak én målgivende og én scoring mot Hønefoss.

- Ja, han skal også spille mot Gjøvik. Er det greit for deg, eller? svarer Andresen på Dagbladets spørsmål.

Selvmål Tilbake til VIF-Hønefoss: Med Kongshavn mellom stengene, og Hirschfeld innpakket i varme klær, skjerf og sixpence på tribunen, tok Vålerenga det første stikket i den siste kampen i tippeligarunde 23.

Sju minutter var spilt da Benjamin Dahl Hagens lange innkast ble styrt inn i Hønefoss-målet - av bortelagets egen Leo Olsen.

Ytterligere sju minutter seinere kom utlikninga, og den var vakker: Mats André Kaland styrte ballen i motsatt nettvegg fra hjørnet av 16-metersboksen.

Begge lagene produserte sjanser nok til å sikre føringa før pause, uten å omsette dem.

Vålerenga byttet inn Chuma Anene og dyttet Torgeir Børven opp som spiss til andreomgangen. De taktiske grepene fungerte - i hvert fall var hjemmelaget best i de siste 45 minuttene.

Kongshavn-show 2-1 kom da nevnte Anene slo flatt inn til Mohammed Fellah på 20 meter. Fellah klinket til med venstrebeinet, og Clark rakk ikke ned.

Hønefoss fikk flere muligheter til å gi VIF kamp utover i omgangen. Den første da innbytter Remond Mendy ble spilt fri i bakrommet. Mendys avslutning hadde retning mot nettmaskene, men Gudmund Kongshavn viste fram sine reaksjonsevner med en glimrende redning.

Ti minutter seinere var keeperen der igjen da Kevin Beugre prøvde seg fra 18 meter. Nå holdt han skuddet i fast grep. Og rett etterpå sto Kongshavn i veien for samme mann igjen.

Gjøvik neste stopp I mellomtida hadde Chuma Anene - som var nest sist på Fellahs 2-1-mål - lagt på til 3-1 på iskaldt vis. At Kevin Larsen reduserte til 3-2 på overtid irriterer sikkert både Kongshavn, Andresen og Anene, men veldig viktig er det ikke:

Dette ble VIF-reservenes aften på Ullevaal.

Deres neste motstander er Gjøvik FF - i 2. divisjon avdeling 1 tirsdag kveld.

KALD AVSLUTNING: Innbytter Chuma Anene gjør 3-1. 
Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX
KALD AVSLUTNING: Innbytter Chuma Anene gjør 3-1. Foto: ANETTE KARLSEN / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media