EN AV TRE:  Celtic har allrede tatt den skotske ligacupen. Nå jakter de to titler til. Foto: NTB SCanpix
EN AV TRE: Celtic har allrede tatt den skotske ligacupen. Nå jakter de to titler til. Foto: NTB SCanpixVis mer

- Vi ønsker å ta ligatittelen så tidlig som mulig

For Deila har skumle planer.

Celtic har en alle tiders mulighet til å ta en sterk trippel i sin første sesong med Ronny Deila i sjefsstolen. Søndag kan det bli finaleplass i FA-cupen.

Kun tre ganger tidligere i klubbens historie har Celtic klart å ta en trippel i Skottland. Det skjedde i 1966/67-, 1968/69- og 2000/01-sesongen.

Den skotske storklubben er nå på god vei til å klare det samme. 39-åringen har allerede sikret seg sitt første trofé i Skottland da de vant ligacupen. Serien leder Celtic med åtte poeng, mens søndag har Deilas mannskap muligheten til å ta seg til FA-cupfinale. I semifinalen venter Inverness, som Celtic møtte i ligaen nylig. Oppgjøret endte 1-1.

- Inverness vil komme til å gjøre det vanskelig for oss. Det beviste de forrige helg. De er harde å slå og alle kamper mot dem har vært jevne. Det forventer jeg på søndag også, sier spissen Leigh Griffiths til Celtics hjemmeside.

Griffiths sikret seg startplass? Griffiths ble den store helten da han scoret hat trick mot Kilmarnock i serien i klubbens hengekamp denne uka. Etter å ha vært skadd store deler av sesongen, har han kommet sterkt på våren. På ni kamper fra start og ni innhopp har han scoret ni mål.

- Han var fantastisk. Du kan ikke gjøre det bedre enn å score tre mål. Hans bidrag var utrolig, sier Deila til Evening Times.

Mot Inverness håper Deila at svenske John Guidetti og Griffiths kan finne samspillet på topp sammen.

- De spilte bra sammen på torsdag og har fått meg til å tenke over om vi skal spille med to spisser, sier Deila.

Vil avgjøre serien tidlig Etter den dårlige sesongstarten for Deila både i mesterligaen og serien, var det trolig få som drømte om en trippel for Celtic denne sesongen. Den tidligere Strømsgodset-treneren har fått orden på det skotske storlaget etter hvert.

Med seier over Inverness ligger mye til rette for at Celtic-fansen skal få oppleve en etterlengtet trippel. Med cupen i bakhodet håper nordmannen at seriegullet er i boks før de møter den nærmeste utfordreren, Aberdeen, 10. mai.

- Vi ønsker å ta ligatittelen så tidlig som mulig. Vi kan vinne før bortekampen mot Aberdeen, noe vi forhåpentligvis gjør. Dersom de taper en kamp og vi vinner, kan det skje, sa Deila.

(NTB)