ALVORLIG: Friidrettspresident Svein Arne Hansen påpeker at forbundet tar saken svært alvorlig, og at de følger den tett.
Foto: Berit Roald  / SCANPIX .
ALVORLIG: Friidrettspresident Svein Arne Hansen påpeker at forbundet tar saken svært alvorlig, og at de følger den tett. Foto: Berit Roald / SCANPIX .Vis mer

- Vi ønsker ikke trenere som har et forhold til doping

Friidrettsforbundet vil ha alle fakta på bordet i e-postsaken.

(Dagbladet): Norges Friidrettsforbund (NFIF) sendte i ettermiddag ut en ny pressemelding, der de presiserer at de tar anklagene rundt Petar Vukicevic svært alvorlig.

Den anerkjente friidrettstreneren har innrømmet overfor Dagbladet at han rådførte seg med vennen Srdjan Djordjevic - som er en kjent trener og idrettsmedisiner - om forbudte stoffer i perioden 2001 - 2003. Vukicevic bekreftet selv at det gjaldt veksthormoner og testosteron.

Friidrettsforbundet jobber nå med å få mer oversikt over saken før det avgjør hvilke konsekvenser den eventuelt får for treneren. De har fått tilgang til e-postene, og har sendt den serbiske kommunikasjonen til oversetting.

- Vi er nødt til å få en bedre oversikt, og vi har som mål å få alle fakta på bordet. Jeg vil påpeke at vi tar dette svært alvorlig, og vi følger saken tett, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Uønsket
Antidoping Norges påtalenemnd har tidligere konkludert med at saken var foreldet. Det er derfor opp til NFIF å vurdere om det er begått et brudd på forbundets etiske verdier.

- Vi ønsker ikke trenere i Norges Friidrettsforbund som har et forhold til doping, sier Hansen.

Petar Vukicevic har et engasjement med NFIF som trener for Christina Vukicevic og som fagansvarlig for hekk.

Engasjementet utløper i desember 2012 dersom det ikke blir fornyet.

Fridrettstreneren hevder overfor Dagbladet at de omstridte e-postene er blitt manipulert etter at han sendte dem. Han hevder det er ekskona Turid Syftestad som har manipulert e-postene.

- MANIPULERT: Petar Vukicevic hevder overfor Dagbladet at de omstridte e-postene er blitt manipulert etter at han sendte dem. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- MANIPULERT: Petar Vukicevic hevder overfor Dagbladet at de omstridte e-postene er blitt manipulert etter at han sendte dem. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Det avviser Syftestad blankt.

- Manipulert
I kommunikasjonen med den serbiske trenerkollegaen står også en rekke andre forhold beskrevet.

I en av e-postene som er undertegnet «vennlig hilsen Petar», omtales en person som skal ha blitt dopingtestet, og nervøsiteten for hva man i ytterste konsekvens fryktet kunne bli en positiv prøve. 

I e-postene beskrives det i detalj hva personen skal ha brukt, hvor mye og hvor lang tid det var mellom inntak og dopingtesten.

Dagbladet har vært i kontakt med en rekke utøvere som Petar Vukicevic trente i perioden. Samtlige avviser enhver kjennskap til forbudte stoffer.

- Det er viktig for oss å påpeke at vi ikke har noen indikasjoner om at Petars barn Christina Vukicevic og Vladimir Vukicevic, eller noen andre norske landslagsutøvere, har et uklart forhold til doping, presiserer friidrettspresident Svein Arne Hansen.

Da Dagbladet snakket med Petar Vukicevic på fredag henviste han til sin advokat Vidar Strømme. Strømme ville ikke kommentere denne saken i går, og Vukicevic har ikke besvart videre anrop.