- Vi oppfattet at noe ikke var som det skulle

Nils Skutle om Gunnarsson-saken.

I RETTEN:  Nils Skutle, tidligere leder i Rosenborg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
I RETTEN: Nils Skutle, tidligere leder i Rosenborg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

SANDVIKA (Dagbladet): Tidligere Rosenborg-leder Nils Skutle (60) forklarte seg i den såkalte overgangssaken i Asker og Bærum tingrett i dag.

Han var involvert i forhandlingene da Rosenborg ønsket Veigar Páll Gunnarsson (33) til klubben sommeren 2011.

- Hvordan husker du forhandlingene? spurte aktor.

- I juni 2011 forberedte klubben overgangsvinduet. Vi så an situasjonen og hvilke spillere Rosenborg trengte. I vesentlig grad er det sportsdirektøren som avgjør dette. Jeg bisto mer som rådgiver i forhandlingsteknikk, og så an det totale økonomiske bildet.

10-er rolle Skutle fortsatte:

- En av spillerne vi ønsket oss tidlig var Veigar Páll Gunnarsson, i en såkalt 10-er rolle. Hoftun var den som hadde kontakt med Stabæk. Jeg var med i et møte på Gardermoen 4. juli med Hoftun og Inge André Olsen. Vi ga et samlebud på Gunnarsson og Johan Andersson på 5,25 millioner kroner.

- Jeg var også med i et møte i forhold til en låneavtale på Gunnarsson.

Rosenborgs første bud på Gunnarsson lå på 2,5 millioner kroner. Seinere ble det klart at Stabæk ønsket å selge flere spillere på grunn av den økonomiske situasjonen. Slik kom også navnet til Andersson opp.

I retten kom det fram at Stabæk ønsket splitt, der Rosenborg skulle betale én million kroner for Gunnarsson og 4,25 millioner kroner for Andersson.

- Hva var bakgrunnen for denne splitten? ble Skutle spurt av aktor.

- Jeg tror de (Stabæk) ønsket lavest mulig pris på Gunnarsson og mest for Andersson. Det kan ha noe med bakenliggende forhold i Stabæk.

- Vi fikk en forståelse av at det var ganske høy videresalgsklausul (på Gunnarsson). Vi forsto at det lå en høy prosent der (50 prosent - journ. anm.).

- Tenkte på det - Var dette problematisk?

- Vi tenkte på det, men det som var sikkerhetsventilen var styret. Hvis de ikke mente vi skulle gjøre det, kunne de gjøre noe med det.

Handelen «døde» da Vålerenga kom til enighet med Stabæk. De betalte én million kroner for Gunnarsson, og ble enige om en opsjonsavtale på Herman Stengel verdt fire millioner kroner.

- Vi hadde aldri hørt om en opsjonsavtale, og reagerte på den. Det ble aldri diskutert om vi skulle være med på noe sånt. Vi oppfattet at noe ikke var som det skulle.

- Hvorfor?

- Vi følte det var kobling mellom Gunnarsson og Stengel. Vi likte ikke dette, og stusset.

- På hva? spurte aktor

- Vi stusset på at verdien på Veigar Páll Gunnarsson hadde gått ned.

I politiavhør har sportslig leder Erik Hoftun avslørt at Rosenborg kunne være villig til å betale inntil fire millioner kroner for Gunnarsson. I så fall måtte Stabæk ha viderebetalt to millioner kroner til franske Nancy.