Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi opptrer som et bunnlag

Hæstad etter 1-2-tap mot Stabæk på Ullevaal.

• Vålerenga - Stabæk 1-2

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Nedturen fortsetter for Martin Andresen og Vålerenga etter 1-2-tap mot Stabæk.

- Det er ingenting som fungerer. Vi er helt på felgen og spiller uten selvtillet. Vi opptrer som et bunnlag, sier VIF-kaptein Kristofer Hæstad i intervju vist på Dagbladet.no.

Målscorer Christer Kleiven tok derimot med seg tre viktige poeng fra Ullevaal.

- Det var gøy. Veldig gøy. Vi har stanget litt i starten av sesongen. Nå går alt mye bedre, sier Kleiven

SCORET: Christer Kleiven jubler etter 0-2-målet.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SCORET: Christer Kleiven jubler etter 0-2-målet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Stabæk hadde fått forberede seg i fred og ro til lokaloppgjøret mot Vålerenga i ettermiddag. Alt har handlet om vertene den seneste uken. Exit fra cupen og Martin Andresens pressenekt ble toppet av at styreleder Åge Petter Christiansen tidligere i uka ikke ville gi Andresen noen garantier for fortsatt engasjement hos hovedstadslaget.

Og problemene så ut til å fortsette da lagene kom på banen til første omgang. Riktignok så det ikke særlig mye bedre ut for Stabæk, men det har vel strengt tatt blitt en vane. To forferdelig lite pasningssikre lag overgikk hverandre i håpløse feil og ingen av lagene var spesielt nær å skape noe de første tjue minuttene.

Fra det 22. til det 25.minutt var det dog plutselig som om de frammøtte på Ullevaal så på en helt annen kamp. Veigar Pall Gunnarsson, Bojan Zajic, Marcus Pedersen og Håvard Nielsen hadde alle store muligheter til å score kampens første mål. Blant annet vartet Vålerenga opp med en frekk frisparkvariant ala Sverige fra VM ?94.

I det 33.minutt forsøkte Stabæks hutige spiss, Franck Boli, å spille seg selv gjennom i duell med Andreas Nordvik, men ble taklet etter å ha spilt fra seg ballen og hadde fri bane mot mål. Dommer Ken Henry Johnsen var ikke i tvil — rødt kort til Nordvik.

Sener i omgangen hadde også den islandske backen Bjarni Eiriksson et par muligheter etter corner, som endte henholdsvis over og utenfor målet til Lars Hirschfeld.

Langskudd i mål
Til tross for at det i løpet av en liten periode ble skapt noen sjanser, kan ikke den første omgangen betegnes som noe annet enn begredelig. Dette fikk også sine konsekvenser: benkede Harmeet Sing og Mohammed Fella erstattet Bojan Zajic og Veigar Pall Gunnarsson allerede ved halvtid.

KJEMPESMELL: Vålerenga og Martin Andresen tapte 1-2 mot Stabæk på Ullevaal.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
KJEMPESMELL: Vålerenga og Martin Andresen tapte 1-2 mot Stabæk på Ullevaal. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

I begynnelsen av andre omgang hadde Enga-back Joachim Thomassen et par horrible involveringer, som i ytterste konsekvens kunne ha endt med scoring til gjestene, men den tidligere FFK-spilleren slapp med skrekken.

Etter 49 minutter fikk Stabæk et frispark ute på kante, vel 30 meter fra målet til Enga. Stabæks talisman Vegar Eggen Hedenstad forsøkte like godt et skudd, som gikk i en fantastisk bue og satt nevnte Hirschfeld helt ut av spill. Et herlig skudd, men scoringen må allikevel kunne betegnes som en keepertabbe. Uansett: 1-0 til Stabæk!

Med 11 mot 10 fortsatte Stabæk å ligge lavt og kontre på vertene. Her spilte stort sett nevnte Boli og Fredrik Brustad hovedrollene. Gjestene fra Bærum var dog altfor ubesluttsom i avslutningsfasen ved flere anledninger. Også Ricardo Clark og innbytter Bjarte Haugsdal hadde store muligheter til å øke differansen mellom lagene, men så mange ganger tidligere reddet Lars Hirschfeld laget sitt fra styggere sifre.

Kleiven scoret
Etter om lag 70 minutter var det dog slutt på flaksen for Enga. En frisk Herman Stengel hadde kommet inn og hadde allerede servert mange lissepasninger og ålreite skudd da han slo ballen 45 grader ut til kaptein Christer Kleiven, som kunne sette sitt første mål for sesongen og Stabæks andre i kampen.

For å være fair hadde også vertene sine muligheter i denne perioden, men både Andrè Muri sitt forsøk etter corner, Fellahs skudd og Marcus Pedersens heading ble reddet enkelt av keeper Mande Sayouba.

Forskjellen mellom lagene ble bare større og større utover i kampen. Som seg hør og bør kan man kanskje si, men det Vålerenga-spillerne presterte på Ullevaal i kveld må uansett kunne sies å være under enhver kritikk.

Et par minutter på overtid lurte Håvard Nielsen et triks opp av hatten og lurte hele Stabæk-forsvaret før han klinte ballen i hjørnet. En fin prestasjon av Nielsen som hadde prøvd og prøvd hele kampen gjennom uten å få til det helt store.

Det skulle dog vise seg å være "too little, too late" for Vålerenga, som dermed gikk på sitt andre tap denne uka. Martin Andresen gikk rett i garderoben. Det kan ha vært det siste vi så av ham som Enga- trener.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling