- Vi plikter ikke å underholde

Chelsea-manager Jose Mourinho vil bare vinne.

• Følg utviklingen i Premier League-kamper fra klokka 16.00.

(Dagbladet.no): I dag møtes de to lagene som har vunnet alle sine kamper så langt i sesongen. Charlton har overrasket med fire strake seire, mens tittelforsvarer Chelsea har vunnet fem kamper.

Jose Mourinhos Chelsea-mannskap har ikke sluppet inn mål, og har scoret flest. Likevel har de fått kritikk for å ikke underholde nok. Mourinho avviser blankt at stjernegalleriet hans er forpliktet til å spille morsom fotball.

- Forpliktelse er ikke et ord i mitt fotballvokabular, sier han til BBC.

- Vår stil er å vinne

- I mitt vokabular er ordene: Jobb, vær profesjonell, gjør ditt beste, arbeid med kvalitet, engasjement, entusiasme og respekt. Det er hva jeg lover. Jeg kan ikke love at jeg kommer til å vinne, men med alle de ingrediensene vil du stort sett lykkes, sier portugiseren.

Han sier at Chelseas stil er å vinne, og at det noen ganger innebærer å spille god angrepsfotball, andre ganger å kontrollere motstanderen. Det handler alltid om å utnytte motstanderens svake sider, og ikke gi dem det de ønsker seg.

- Hvorfor skal et vinnende lag gi motstanderne det de vil ha? Jeg er veldig fornøyd med hvordan laget mitt spiller, sier Mourinho.

TOPPSCORER: Darren Bent (t.v.) har scoret fem mål på Charltons fire strake seire i serieåpningen. I dag skal han forsøke å påføre Chelsea sesongens første poengtap. Foto: AP/Scanpix
TOPPSCORER: Darren Bent (t.v.) har scoret fem mål på Charltons fire strake seire i serieåpningen. I dag skal han forsøke å påføre Chelsea sesongens første poengtap. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Kan ødelegge engelsk fotball

Charlton-manager Alan Curbishley uttrykker bekymring over Chelseas stil - men da først og fremst utenfor banen. Han frykter at Roman Abramovitsj\' pengebruk kan ødelegge for engelsk fotball.

- Jeg tror ikke det er et gode å ha noen som er så dominerende. Problemet med Chelsea er at med mindre noe dramatisk hender, vil ikke økonomien deres endre seg, sier Curbishley til Sky Sports.

Han så med på bekymring på at Chelsea nesten snappet til seg Steven Gerard i sommer, den beste spilleren på laget som nettopp hadde vunnet Champions League.

- Jeg tror det var bra det ikke skjedde. Det var nok en lettelse for Liverpool, men det var en bra ting for alle andre, sier han.

Han får støtte av direktør Peter Varney i Charlton, som frykter at det kan gå ut over interessen om ett lag blir for overlegent.

- Det er som i formel 1. Hvis du ser noen som Michael Schumacher vinne hver eneste gang, kan det bli litt forutsigbart, sier Varney til BBC.

Avskriver Charlton

SÅ VIKTIG... ... synes Jose Mourinho det er å underholde. Foto: Reuters/Scanpix
SÅ VIKTIG... ... synes Jose Mourinho det er å underholde. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

I dag må enten Chelsea eller Charlton avgi poeng.

Selv om Charlton har åpnet sesongen overbevisende, tror ikke Mourinho at London-lillebroren vil kjempe i toppen sesongen gjennom.

- På slutten av sesongen vil du se en forskjell mellom deres og vår kraft. Det vil skille 20, kanskje 30 poeng, sier Mourinho ifølge Sky Sports.

• Følg utviklingen i denne og øvrige Premier League-kamper fra klokka 16.00.