- Vi respekterte ikke Lillestrøm

Brann-treneren knallhard mot sine egne etter hjemmetap.

Brann - Lillestrøm 2-3

(Dagbladet): Lillestrøms Mathis Bolly (21) har notert den raskeste 40-meteren av en norsk fotballspiller med tiden 4,53.

Mot Brann viste unggutten at han kan mer enn å løpe fort: Med to scoringer - hvorav den siste var en perle fra drøye 20 meter til 2-2 - bidro han sterkt til Lillestrøms snuoperasjon på en av Tippeligaens vanskeligste bortebaner.

DRØMMETREFF: Mathis Bolly dro seg inn fra høyre og curlet ballen utakbart i lengste.
DRØMMETREFF: Mathis Bolly dro seg inn fra høyre og curlet ballen utakbart i lengste. Vis mer

Midtstopper Anders Østli gjorde LSK-kvelden komplett da han stusset inn vinnermålet seks minutter før full tid. Det var gultrøyenes første seier i Bergen siden 2004.

- Dette var utrolig viktig. Vi fikk vekk en klump i magen der, sier LSK-kaptein Petter Vaagan Moen - som spilte for Brann i fem sesonger.

- Det var en spesiell kamp, jeg kjente på det før matchen. Men jeg ble tatt godt imot. Jeg har hatt gode år her, men det var veldig viktig å vinne.

De tre poengene gjør at Lillestrøm nå kan føle seg ganske så sikre på fornyet tippeligakontrakt: Tre runder før slutt har de sju poeng ned til Sandnes Ulf på kvalikplass. Fredrikstad på nedrykksplass er ni poeng bak.

Brann hadde lite annet enn æren å spille for allerede før kampen mot LSK, men framsto som det beste laget de første 45 minuttene.

Riktignok tok gjestene ledelsen etter sju minutter, da Mathis Bolly snappet opp en grusom tversoverpasning fra Tomasz Sokolowski og satte ballen i mål fra snaue 16 meter, men deretter handlet det meste om Brann.

AMPERT: Sead Ramovic var forbannet på Kim Ojo da Brann fikk straffe like før pause.
AMPERT: Sead Ramovic var forbannet på Kim Ojo da Brann fikk straffe like før pause. Vis mer

Erik Huseklepp utliknet fem minutter senere med en flott stupheading, etter innlegg fra Kristoffer Larsen. 

Samme mann fikset pauseledelse fra straffemerket, etter at Kim Ojo ble holdt av Henning Hauger innenfor straffefeltet. LSK-keeper Sead Ramovic var rasende på Brann-spissen og beskyldte ham for filming, men selv om han falt litt lett, viste reprisene at Hauger hadde armen rundt magen på Ojo i flere sekunder.

Brann-trener Rune Skarsfjord var godt fornøyd med laget sitt etter de første 45 minuttene, men så laget sitt falle sammen i 2. omgang.

Bolly satte inn et fortjent utlikningsmål etter 66 minutter, da han dro seg inn fra høyresida og bøyde ballen vakkert i lengste hjørne fra over 20 meter.

Deretter hadde Brann en eventyrlig mulighet til å ta tilbake ledelsen, da Zsolt Korcsmars heading strøk centimeter utenfor etter en corner fra Bentley.

I stedet slo LSK til i motsatt ende av banen. Midtstopper Anders Østli kom seg foran Korcsmar på et frispark fra Bjørn Helge Riise, og stusset ballen i mål etter 83 minutter.

- Dette smakte fantastisk godt. Vi trenger noen flere poeng på å være helt sikre, og de skal vi ta så fort som mulig. Men nå kan vi løfte blikket litt og tenke framover, sier LSK-trener Magnus Haglund.

Brann-trener Rune Skarsfjord slakter sitt eget lag for det som ble vist i 2. omgang.

- Ekstremt skuffende. Vi gjør en god 1. omgang og en slett 2. omgang. Hele gjengen svikter. Det vi gjør etter pause er rett og slett dødt. Det var ingen vilje til å vinne kampen, i hvert fall ikke nok. Det ser ut som vi tar seieren for gitt, og vi respekterer ikke Lillestrøm. Da er det fortjent at de vinner, sier han.