- Vi rundspilte mange lag på Anfield

Downing synes ikke seks Liverpool-spillere i EM-troppen er for mye.

UBERETTIGET KRITIKK: Stewart Downing mener at Liverpools dårlige sesongplassering handlet mye om uflaks. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA/NTB scanpix
UBERETTIGET KRITIKK: Stewart Downing mener at Liverpools dårlige sesongplassering handlet mye om uflaks. Foto: AFP PHOTO/CARL DE SOUZA/NTB scanpixVis mer

KRAKOW (Dagbladet): 37 poeng bak ligavinneren og en uakseptabel 8. plass på tabellen til tross:

Ingen klubber har levert flere spillere til den engelske EM-troppen enn Liverpool.

Steven Gerrard, Andy Carroll, Stewart Downing, Jordan Henderson, Glen Johnson og Martin Kelly er alle funnet verdig en plass av manager Roy Hodgson - noe som har fått kritikerne til å løfte øyenbrynene.

Særlig ble det støy rundt uttaket av høyreback Martin Kelly, ikke minst etter at Rio Ferdinand kastet Twitter-bensin på bålet.

I ettermiddag var Stewart Downing én av to spillere som møtte pressen i Krakow, der England har sin EM-base til tross for at kampene deres spilles i Ukraina. Etter en mildt sagt forsiktig innledning på spørsmålene - blant annet om han var fornøyd med hotellet og om Martin Kelly hadde funnet seg til rette - ble venstrekanten konfrontert med forundringen rundt de mange Liverpool-spillerne i troppen.

Den skepsisen mener Downing er uberettiget.

- Det er blitt skrevet masse om at Liverpool ikke har prestert denne sesongen. Men ser du på forestillingene vi leverte på Anfield, med unntak av et par kamper, så rundspilte vi mange av lagene. Vi manglet bare det siste killerinstinktet. Vi spilte veldig bra i store deler av sesongen, men vi var veldig uheldige, sier Downing.

Sesong uten scoring Selv endte Downing oppsiktsvekkende nok sesong uten en eneste scoring eller målgivende pasning i ligaen - en statistikk som kun er egnet til å skremme Liverpools egne supportere.

Men der han ble vraket til VM i 2010, ble han denne gangen funnet god nok til plass i troppen. Noen vil kanskje mene at det er et symptom på manglende konkurranse om plassene, men Downing har et annet syn på det.

- Jeg er overlykkelig over å være i troppen. Jeg var skuffet da jeg ikke fikk være med til VM, så nå må jeg gjøre det bra og gjøre et godt inntrykk. Det er mange som avskriver oss, men vi har en god sjanse til å vise at folk tar feil. Vi har et godt lag, sier han.

Da en fransk journalist ville vite om det var noen spesielle spillere på Frankrike (møter dem i åpningskampen, journ.anm.) han fryktet, kom svaret kontant:

- Vi frykter dem ikke. De har et godt lag, men det har vi også. Det blir en tøff kamp, men vi er overbeviste om at vi kan få et godt resultat mot dem.

- Vi er sultne Joe Hart var den andre spilleren som møtte pressen i dag. Om om Downings plass kan sies å være diskutabel, kan ingen hevde at det er tilfelle når det gjelder Hart. Manchester City-keeperen kan se tilbake på en stor sesong både for seg selv og for laget, og trekkes fram som det engelske håpet foran et mesterskap der forventningene til "Three Lions" er langt under vanlig standard.

Hart opplever imidlertid ikke det manglende presset som befriende.

- Nei, vi som er her er alle sultne. Vi vil ha sukesss. Vi vil ikke tenke at folk ikke kommer til å bry seg dersom vi taper, da kan vi like godt reise på ferie med en gang. Vi er her for å gjøre folk stolte, for å vinne, sier Hart.