-  Vi rykker aldri ned

Mora hans sa han kunne glemme å bli stjerne i amerikansk fotball, fordi han er så liten. Nå er Brian West (175 cm, 73 kg) stjerne i Fredrikstad.

Fredrikstad- Bodø/Glimt 1- 0 (1- 0)

Fredrikstad stadion

T: 9902.

Mål: 1- 0 Brian West (17).

Dommer: Espen Berntsen, Vang.

Gult kort: Raio Piiroja, Fredrikstad.

FREDRIKSTAD (Dagbladet): -  Det er kanskje like bra. I hvert fall er det gøy å være Fredrikstad-spiller for tida. Vi har kommet i form i tide, og rykker aldri ned, sier Brian West til Dagbladet.

Bodø/Glimt er drømmemotstanderen hans. I 3- 0-kampen på Aspmyra i vår lagde han to av FFK-målene. I går ble han matchvinner.

-  Jeg liker å spille mot Bodø/Glimt. Målet i går var ganske enkelt. Det var bare å sette fart og putte ballen i mål, sier den lynraske amerikaneren etter kampen.

Raskest i serien

FFK-trener Knut Torbjørn Eggen mener at Brian West er Tippeligaens raskeste spiller.

-  Når han setter inn turboen, er det ingen som følger ham. Foruten et voldsomt rykk, har han også bra utholdenhet. Det er en sjelden kombinasjon. Brian er heller ingen primadonna. Når han fyrer opp, er motstanderne redd ham, sier Eggen.

Seiersmålet kom etter en briljant pasning fra lagkaptein Markus Ringberg, etter at Dagfinn Enerly hadde kriget til seg ballen like i forveien.

-  Bare synd at jeg ikke scoret selv også. Vi hadde sjanser nok til å ta en større seier. Det positive var at vi jobbet knallhardt hele veien. Vi er blitt krigere, vinner duellene og har ikke tapt hjemme på de fire siste kampene, sier Ringberg.

Krisemøte hjalp

Etter Vålerenga-kampen på Ullevaal 8. august (3- 0-tap) hadde FFK-spillerne et krisemøte om situasjonen.

-  Da bestemte vi oss for å stå på skikkelig og krige om hver ball. Det har vi lyktes med siden den gang. Finspillet får vente, sier Markus Ringberg.

Etter at Molde ble slått 2- 1 i Fredrikstad 1. august, har FFK fulgt opp med tre hjemmeseirer: 3- 0 over Odd Grenland 3- 0, 2- 1 mot Ham-Kam og 1- 0 over Bodø/Glimt i går.

-  Dette skal vi greie. Jeg tror at Fredrikstad kan bli en av åtte klubber som vil kjempe om de edleste medaljene i ti år framover. Sammen med Odd Grenland, Start og Aalesund kan vi ta opp kampen med de sju fotballstorhetene Rosenborg, Vålerenga, Lyn, Tromsø, Lillestrøm, Brann og Viking, sier trener Knut Torbjørn Eggen.

Laget hans er blitt et helt annet etter at trioen Rajio Piiroja, Bora Zivkovic og Dagfinn Enerly er blitt skikkelig varme i trøya. Piiroja, gårsdagens bestemann, er på lån fra Flora Tallin.

Prislappen på ham er 1,5 millioner kroner.

-  Jeg tror vi kjøper ham, sier Knut Torbjørn Eggen.

Den eneste malurten i FFK-begeret i går, var skaden til Roger Helland i sluttminuttene. Han løsnet kragebeinet, og må muligens opereres.

NYTT HÅP: Tre poeng mot Bodø/Glimt gir Fredrikstad nytt håp om Tippeliga-spill neste sesong. - Vi har kommet i form i tide. Det er gøy å være Fredrikstad-spiller, sier Brian West.