- Vi rykker ned med sånt spill

Bjørn Helge Riise (26) er sjokkert etter 90 minutter og null målsjanser.

DEPPET: Bjørn Helge Riise kunne ikke huske å ha sett Lillestrøm i verre forfatning enn i 0-1 tapet mot Molde. Landslagsspilleren føler han ble løpende rundt som en hodeløs kylling i 90 minutter.Foto: Arnt E. Folvik/Dagbladet
DEPPET: Bjørn Helge Riise kunne ikke huske å ha sett Lillestrøm i verre forfatning enn i 0-1 tapet mot Molde. Landslagsspilleren føler han ble løpende rundt som en hodeløs kylling i 90 minutter.Foto: Arnt E. Folvik/DagbladetVis mer

||| LILLESTRØM (Dagbladet): Lillestrøm - Molde 0-1.

En gang i tida var de kjent som dødballaget. Krigerlaget har de alltid vært, og i en periode under Robert Koren var de laget med de vakreste scoringene. Lillestrøm har stort sett alltid gjort seg bemerket, men foran et stort agentkorps var det ikke mer enn sjokk og vantro som preget de frammøtte.

Lillestrøm var ultradefensive, hadde ingen samhandling og kjørte en langpasningstaktikk som gjorde oppgaven umulig på topp for Nosa Igiebor og Bjørn Helge Riise.

- Jeg kan ikke huske en verre kamp for Lillestrøms del, sier Bjørn Helge Riise til Dagbladet.

- Å tro på julenissen
LSK-stjerna — i den grad det er lov å kalle noen i Lillestrøm for det på en dag som i går — mente han nærmest ble løpende rundt som en hodeløs kylling, mens resten av laget fortsatte å produsere umulige langballer.

- At jeg skal ta Steen eller Forren i lufta er å tro på julenissen.

- Nosa og jeg løp rundt der, men Molde trillet jo bare ballen forbi og rundt oss, mens flankene våre ikke kom etter. Fortsetter vi å spille på denne måten så rykker vi ned, mener en skikkelig oppgitt Bjørn Helge Riise, som heller ikke kunne glede seg over de agentene som var kommet fra England, Tyskland, Nederland og Frankrike.

- På en dag som denne får jeg jo ikke viste fram noe som helst.

Siklet på Biram Diouf
Men det var ikke bare Riise agentene var kommet for å se. Stadig flere har fått opp øynene for Makthar Thioune, som hadde en ny, sterk kamp på Moldes midtbane.

Heitest i går var likevel Mame Biram Diouf, som blant annet FCKs Ståle Solbakken var for å se nærmere på.

- Jeg synes vel det gikk OK i dag. Jeg kom til et par halvsjanser, og spilte en grei kamp, man kan ikke være god hele tiden. Det viktigste er likevel ikke at jeg gjør det bra, men at vi får tre poeng, sier Diouf til Dagbladet.

Fortjente sådanne, selv om også Molde sleit med å komme til de store sjansene tross et soleklart spillemessig overtak. Innbytter Rune Ertsås klarte likevel å krangle inn vinnermålet på overtid, og dermed er Molde bare sju poeng bak Rosenborg — og snart skal trønderne spille to kamper i uka. Da kommer kanskje også den muligheten Molde trenger, mener Magne Hoseth.

- Vi må bare vente, og så slå til når sjansen byr seg. De har et tøft program framover, minner Molde-spilleren om, samtidig som han lar det vanke noen trøstens ord til et skuffende og skuffet LSK-lag.

- Henning Berg order det her for dem, lover Hoseth.

Berg ikke skremt
Det tror man i Lillestrøm også.

- Jeg føler vi er inne i en god periode. Dette var en glipp, men vi viste mot Fredrikstad og Bodø/Glimt at vi er på gang, mener Espen Søgård.

- Jeg skulle ønske vi hadde presset Molde lenger oppe, men senest for fire-fem dager siden så klarte vi å skape langt flere sjanser. Nå har vi også flere spillere på vei tilbake fra skade, så jeg er ikke bekymret, sier trener Henning Berg til Dagbladet.