- Vi sa aldri nei til Manchester United

Tevez og rådgiveren ba bare om tid til å tenke.

FIKK IKKE TID TIL Å TENKE: Carlos Tevez sa nei til Manchester United da han ikke fikk ordentlig tid til å tenke gjennom tilbudet han ble forelagt.Foto: SCANPIX/EPA/MAGI HAROUN
FIKK IKKE TID TIL Å TENKE: Carlos Tevez sa nei til Manchester United da han ikke fikk ordentlig tid til å tenke gjennom tilbudet han ble forelagt.Foto: SCANPIX/EPA/MAGI HAROUNVis mer

||| (Dagbladet.no): Kia Joorabchian har ofte blitt gjort til den store, stygge ulven i alt bråket rundt eierskapet til Carlos Tevez, som har vært gjenstand for kraftige diskusjoner og bitre juridiske tvister siden argentineren overraskende dukket opp i West Ham like før overgangsvinduet stengte høsten 2006.

Den iranskfødte forretningsmannen er hovedpersonen bak selskapet MSI som eier Carlos Tevez. Han var også den som framforhandlet den vanntette avtalen med Manchester United sommeren 2007 hvor det framgikk at klubben måtte betale et bestemt beløp for å beholde Tevez utover lånet på to sesonger.

Ifølge Joorabchian kom det aldri noe tilbud fra Manchester United i løpet av disse to årene. Da det omsider tikket inn satte United en tidsfrist som til slutt førte til at punktum ble satt for samarbeidet.

- Vi sa faktisk aldri nei til tilbudet. Det var Manchester United som trakk seg ut. Vi ba bare om mer tid, og dersom de ikke kunne gi oss det, måtte vi se oss om etter alternativer. Han trenger tid til å fordøye tilbudene og finne ut hvilken klubb som vil passe ham best, ettersom han kommer til å forplikte seg for de fem neste årene av sitt liv, sier Joorabchian til Sky Sports.


Tevez egen avgjørelse

Joorabchian har blitt beskyldt for å ha mer innflytelse på Tevez' karriere enn argentineren selv, men han tilbakeviser at han har tatt noen avgjørelse på vegne av den energiske angriperen. Nå må de uansett skille lag ettersom Premier League har lagt ned forbud mot tredjeparts eierskap i spillere på bakgrunn av all støyen som har vært rundt Tevez og landsmannen Javier Mascherano.

- For å gjøre det helt klart: Dette har helt og holdent vært Carlos' egen avgjørelse. Det er ingen andre som kunne ta denne beslutningen for ham, understreker MSI-eieren.

Det endelige avslaget handler heller ikke om penger, skal man tro Joorabchian.

- Da Manchester United kom med et tilbud for 10 dager siden - for første gang i løpet av to år - gikk vi dem aldri i møte og ba om mer penger. Vi ba bare om tid til å overveie tilbudet. De har hatt to år på å tenke på det, og Carlos er nødt til å ta en avgjørelse også på vegne av familien, sier han.

Utelukker Liverpool
Førstevalget er å bli værende på «Balløya».

- Det som er viktig, er at Carlos er veldig lykkelig i England. Han har funnet seg veldig godt til rette, og familien hans trives godt her. De elsker landet, og han ønsker å bli værende her, sier Joorabchian til radiokanalen TalkSport, ifølge Sporting Life.

Det betyr imidlertid ikke at han ender opp i Liverpool, selv om manager Rafa Benitez har hatt følere ute.

- Vi utelukket Liverpool på bakgrunn av rivaliseringen mellom Manchester United og Liverpool. Han har stor respekt og forkjærlighet for supporterne til Man United, og jeg tror han ville utelukke Liverpool ettersom de er den største rivalen, sier Joorabchian.

Det etterlater Manchester City og Chelsea som de heteste alternativene, men Joorabchian avviser at han ikke har diskutert betingelser med andre enn United.

- City har selvfølgelig vært i kontakt med oss. Jeg har hatt samtaler med (styreformann) Gary (Cook) og (manager) Mark (Hughes) ved flere anledninger. Men vi har ikke diskutert kontrakt, noe vi heller ikke har med Chelsea, siden vi respekterer at Carlos er en Manchester United-spiller, sier Joorabchian.

- Uten å gå nærmere inn på om han går til City, Chelsea eller noen andre steder, er saken den at Carlos ønsker å gå til en klubb med store ambisjoner og intensjoner - en klubb hvor han kan bidra med å utrette store ting, avslutter MSI-eieren.

SELGER: MSI-eier Kia Joorabchian må selge Carlos Tevez etter at Premier League har lagt ned forbud mot tredjeparts eierskap i spillere.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/CHRIS YOUNG
SELGER: MSI-eier Kia Joorabchian må selge Carlos Tevez etter at Premier League har lagt ned forbud mot tredjeparts eierskap i spillere.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/CHRIS YOUNG Vis mer