KNEPENT TAP: RBK-trener Per Joar Hansen sa laget tape 1-0 mot ukrainsk motstand på La Manga.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
KNEPENT TAP: RBK-trener Per Joar Hansen sa laget tape 1-0 mot ukrainsk motstand på La Manga. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

- Vi så ut som et godt fotballag

RBK tapte knepent mot Champions League-lag.

• Shakhtar Donetsk - Rosenborg 1-0

LA MANGA (Dagbladet): Rosenborg var gode, og i perioder veldig gode mot ukrainske Shakhtar Donetsk. Og skapte fem store og gode målsjanser mot laget som om 14 dager møter Borussia Dortmund i åttendelsfinalen i Champions League.

- I motsetning til mot CSKA Moskva så vi ut som et godt fotballag. Det var veldig mye å glede seg over i denne kampen, ser RBK-trener Per Joar Hansen.

RBKs nye spiss - danske Nicki Bille Nielsen - var en av dem. Han er sterk, han er tøff og han har stor fart når han vinner ballen og setter fart framover. Og fart kjennetegner årets Rosenborglag i alle lagdeler. Og det har aldri vært noen ulempe i fotball.

Nicki Bille har flere ganger sammenliknet seg selv med Zlatan. Det er i overkant. Men han er en vanskelig mann møte og å få tak på. Og det kommer garantert til å gjøre vondt. Så et sted mellom Zlatan og Bernt Hulsker - uten å gå dypere i det enn det - finner du Rosenborgs nye spiss. Mer enn en håndfull.

- Imponerende
Brede Moe (fra Ranheim) er ny mann på stopperplass. Han tok nivået mot Shakhtar. Og igjen, fart er stikkordet.

- Imponerende. Det betyr at vi har mange spillere å velge mellom, sier Per Joar Hansen.

Rosenborg har innført en defensiv der ramma er tett og aggressiviteten skal være stor. Og større enn i går. Det vil gjøre dem enda bedre. Og når motstanderne kommer fra Tippeligaen og ikke Champions League vil det bli god anledning til å stå høyere også. Hvilket de ønsker.

- Det er målet. I denne kampen, mot meget god motstand, synes jeg vi klarte oss overraskende bra, sier Per Joar Hansen.

Frispark-perle
Rosenborg var gode på kontringer og skapte sjansene sine på overgangsspill i stor fart. Fire av fem ganger var Nicki Bille en av hovedrolleinnehaverne.

Shakhtar stilte med åtte faste spillere i startelleveren. I tillegg kom duoen Eduardo og Taison inn etter hvert. Det forteller alt om motstanden. Selv om La Manga selvfølgelig ikke får ut 100 prosent av folk som skal spille CL om to uker.

Seiersmålet kom etter 79 minutter, etter et vakkert frispark av Douglas Costa fra 22 meter.