- Vi så ut som et mindre bra 1. divisjonslag

FFK dro ned rullegardina.

EGON-PLAN: Tom Nordlie mener FFK-spillerne tenkte for mye under tapet i går. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
EGON-PLAN: Tom Nordlie mener FFK-spillerne tenkte for mye under tapet i går. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset - Fredrikstad 4-1.

Tom Nordlies Fredrikstad kom til Drammen med en plan. Det var en plan som i kortekst gikk ut på å ta de riktige offensive valgene og nøytralisere vertenes kontringsstyrke.

- Det er greit å ha en plan - det hadde Egon også, men han havnet i fengsel, sier Nordlie til Dagbladet.

FFK holdt seg på «frifot» i 23 minutter. Men da en livlig Mohammed Keita utliknet Celso Borges' ledermål, overholdt FFK-spillerne de avtalene de hadde gjort på forhånd bare periodevis.

- Det tar ett sekund å score et mål i fotball, og på det ene sekundet framstår de helt annerledes, og vi framstår helt annerledes. Det bare viser hvor mye psykologi har å si i fotball, poengterer mannen som er hentet til Plankebyen i håp om å berge tippeligakontrakten — året etter at laget tok sølvmedaljene i samme serie.

- Tenker for mye
 Vondt skulle gå til verre for FFK, som kollapset resultatmessig etter ytterligere en fulltreffer fra Keita, en fra Godset-toppscorer Marcus Pedersen og en fra Øyvind Storflor.

- Spillerne begynner å tenke på konsekvensene i stedet for å tenke på arbeidsoppgavene sine. Det er noe som kjennetegner et lag i motgang. I løpet av samme kamp varierer vi fra å spille som et godt tippeligalag til å framstå som et mindre bra førstedivisjonslag, oppsummerer Nordlie overfor Dagbladet.

Han understreker at det vanskelig finnes bortforklaringer for at fjorårets FFK satte seg i spillerbussen hjem til Østfold med 1-4 og null poeng i bagasjen.

Enda mer prekært er det at FFK falt to plasser på tabellen, og dermed går inn i det fem siste serierundene under nedrykksstreken.

STORSEIER: Strømsgodset- spillerne (f.v.) Joel Riddez, målscorer Øyvind Storflor og Vidar Riseth feirer 4-1-ledelse hjemme mot Fredrikstad.  Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
STORSEIER: Strømsgodset- spillerne (f.v.) Joel Riddez, målscorer Øyvind Storflor og Vidar Riseth feirer 4-1-ledelse hjemme mot Fredrikstad. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Tre av fem
- Dette betyr at vi har fått en enda større utfordring enn det vi hadde før denne runden. Nå tror jeg vi trenger å vinne tre av
de fem siste kampene for å klatre over streken til slutt, sier Nordlie, som fant litt trøst i en  godkjent åpningshalvtime.

- Jeg sa til spillerne etter kampen at i det sekundet jeg var ferdig med å prate, begynner forberedelsene til neste kamp. Jeg er fornøyd
med den første halvtimen. Da er vi fokuserte på det vi skal gjøre, og det er det vi skal forsøke å gjenskape mot Lillestrøm i neste helg.
 
Trenerkollega Ronny Deila hadde mer å glede seg over etter nok en sterk forestilling på eget kunstgress. Seieren sendte Strømsgodset over streken, men med en ytterst svak bortestatistikk,  tar Deila ingenting for gitt i innspurten, og vil heller ikke komme med noen spådom om hvor mange poeng som trengs for å overleve.

- Vi får telle opp fra runde til runde, sier Deila til Dagbladet.

Strømsgodset — Fredrikstad 4-1 (2-1)

Tilskuere: 5481.
Mål: 0-1 Celso Borges (16),
1-1 Muhamed Keita (23), 2-1
Keita (36), 3-1 Marcus Pedersen
(49), 4-1 Øyvind Storflor
(82).
Gult kort: Celso Borges, Fredrikstad.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer