- Vi satser offensivt

Trener Per Johansen melder om offensiv kjøring med folkefavoritten Jetstile i V75-3 på Bjerke lørdag.

- Jeg regner med at Jetstile får teten uten problemer, og det blir å kjøre offensivt. Jeg var godt fornøyd med ham i Åby Stora Pris, og han fungerte optimalt. Han satt fast og kusken fikk ikke kjørt en meter. Jetstile virker veldig fin i trening hjemme om dagen. Han kommer ut med helstengt hodelag og sko denne gang.

- Jeg har selvfølgelig stor tro på seier, sier trener Per Johansen til Dagbladet.no.

- Hva er grunnen til noe ujevne prestasjoner i år.

- Jeg synes ikke Jetstile har opptrådt så ujevnt. Tvert i mot synes jeg han har vært stabil og fin. Men i de store oppgjørene avgjør sporene og posisjonene nesten alt. Det nytter ikke fra dårlige spor, dessverre. Det er mye taktikk. Og det ser man særlig i den ypperste eliten. Jeg har vært godt fornøyd med hesten i år, fastslår treneren.

Per Johansen tror ikke Jetstile skuffer sine tilhengere i Karsten Buers Æresløp.

Gundersen dagens nøkkelkusk

Regjerende Bjerke-champion Geir Vegard Gundersen sitter opp bak Jetstile som vanlig.

- Jeg var godt fornøyd med Jetstile sist på Åby, og spesielt i det andre heatet var han bra. Da satt han fast. Jetstile holder veldig fin form og jeg er optimist. Alle løp skal kjøres, men jeg synes han har en topp sjanse. Jeg satser på å lede fra start til mål, opplyser kusk Geir Vegard Gundersen.

BÅNN GASS. Geir Vegard Gundersen tråkker gassen i bånn på folkebankeren Jetstile lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM
BÅNN GASS. Geir Vegard Gundersen tråkker gassen i bånn på folkebankeren Jetstile lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

Geir Vegard Gundersen har flere seierssjanser i V75 denne lørdagen. Nytente Sinsen Lykke står med to strake seirer. I V75-1 står hoppa nydelig til og får volte alene på strek. Hun får dra av gårde i sin egen fart, og Dagbladets tipsekspert Bengt Berg tror hun leder helt inn.

- Sinsen Lykke har travet to kjempefine løp. Til henne å være har hun oppført seg fint. Hun er i fin utvikling. Hun har tjent en del penger på kort tid, men står spennende alene på strek. Hun møter noen gode fra tillegg, men kan absolutt vinne.

- Jeg satser på å lede hele veien, men hun er og blir en outsider, sier kusk Geir Vegard Gundersen.

4-årige Frekken imponerte i Unionstravet på Färjestad sist lørdag. Det kan bli hardt å gjenta for Derby-femmeren fra et vanskelig spor.

Geir Vegard Gundersen vurderer:

- Frekken var strålende sist til seier. Han har litt andre forutsetninger denne gang fra spor tolv over sprintdistanse og har en tøff oppgave foran seg. Men han er slett ikke borte i trippelsammenheng. Han er aktuell for de som garderer i V75-2, og er aldri sjanseløs. Han skal på bongen, råder Geir Vegard Gundersen.

- Kumquat (V75-4) er i fin utvikling. Hun har vært veldig bra til seier i de to siste løpene. Hun møter helt annen motstand og rykker opp minst to divisjoner denne gang, men er aktuell på en gardering. Det er ikke helt umulig.

- Berto Tessa som jeg kjørte sist, er flink på voltestart. Sporet passer bra. Hun har vært veldig god i det siste og vant enkelt for meg sist på Biri. Hoppa møter overkommelig selskap og er i fin utvikling.

Jeg synes hun skal regnes med en topp vinnersjanse i V75-7, sier Geir Vegard Gundersen som var vikarkusk for Åsbjørn Tengsareid sist.

En heldig alenevinner kan innkassere 28 millioner i V75-omgangen på lørdag.

TRENER MED STOR SEIERSTRO. Per Johansen forteller om flott form på Jetstile.