- Vi scorer for lite

LUGANO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær er fedrelandets mest effektive spiss i England. Han scorer mål hvert 177 minutt han spiller. Men holder det, og hvis ikke - hva er nok mål for en spiss? - Kevin Phillips, som ikke spiller på et topplag, scorer nok, sier United-angriperen til Dagbladet.

Kamerat Phillips er han med 25 Premier League scoringer for Sunderland. Nærmeste nordmann på den statistikken er Steffen Iversen med 13 ligamål. Flo har ni, Solskjær seks, og tar man totalen for alt siden seriestart i august blir det Iversen 16, Flo 15 og Solskjær ni.

Og for å rippe opp i effektiviteten pr. spilte minutt:

  • Solskjær 177 minutter.
  • Iversen 193 minutter.
  • Flo 195 minutter.

Det er rett under - og to ganger over - to kamper pr. goal.

- Hva kan jeg si, undrer Solskjær. - Jo, jeg er både fornøyd og misfornøyd med det jeg har fått ut av sjansene mine. Men jeg har bommet på en del jeg burde satt inn. Derfor burde jeg scoret flere mål denne sesongen.

- Du er likevel den mest effektive av de norske landslagspillerne i England?

- Helt naturlig og en konsekvens av at jeg spiller på det beste laget, sier United-spissen.

United skaper mest

- Det er ikke bare derfor, kommer det kjapt fra Steffen Iversen. - Han Ole er jo ikke så verst heller, da. Men klart det hjelper å spille for et lag som kommer til mange sjanser. Sjøl om du skal sette dem også.

- Scorer du for lite i Tottenham?

- Jeg gjør vel det. Jeg har jo hatt muligheter til mange flere. Men sånn er fotball - det er ikke bestandig du lykkes, sier Steffen Iversen.

Tore André Flo - som er sist på statistikken, men først i det norske landslaget - ser det på denne måten:

- Jeg tror ikke det er så galt, jeg - det er i hvert fall ingen i Chelsea som scorer mer enn meg. Derfor plaget det meg ikke at jeg er dårligst på statistikken. Men at jeg kan score flere mål er helt sikkert. Og så har det sjølsagt, som Ole sier, litt å gjøre med det laget du spiller på.

- Hvilket betyr at du er enig med Ole Gunnar i at United er det beste laget?

- Klart omgivelsene betyr mye. Manchester United skaper jo alltid mange målsjanser. Mens vi i Chelsea har elendige kamper hvor det ikke skjer noe som helst. Akkurat der, sjøl om det totalt ser bra ut, er vi ikke flinke nok, sier Flo til Dagbladet.

Klar beskjed til Semb

I landslaget er det Solskjær og Flo som kjemper om spissplassen. Steffen Iversen vil helst spille indreløper. Og den mest effektive er like sikker som han alltid har vært på hvor han vil være best for Norge.

- Som spiss, sier Solskjær. - Ute på flanken får jeg bare ut 80-85 prosent av det jeg kan gjøre midt foran mål.

- Har du sagt det til Nils Johan Semb?

- Ja da, jeg har sagt klart ifra, men det er ikke jeg som tar ut laget. Det er ikke min jobb - heldigvis, sier Solskjær.

- Og hva sier førstevalget Flo?

- Akkurat hvem som er først kan jeg ikke si noe om.

Men:

- Sjølsagt skal du ha tro på deg sjøl, sier Tore André Flo.

BLIDE SPISSER: Tore André Flo, Ole Gunnar Solskjær og Steffen Iversen vil gjerne score flere ganger for klubbene sine.