Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi scorer nesten fem selvmål

Misfornøyd Rekdal slakter AaFKs forsvarsspill etter stortap mot naborivalen.

PASSIVE TILSKUERE: Pape Pate Diouf terroriserte et passivt AaFK-forsvar. Det likte Kjetil Rekdal dårlig.Foto: Digitalsport
PASSIVE TILSKUERE: Pape Pate Diouf terroriserte et passivt AaFK-forsvar. Det likte Kjetil Rekdal dårlig.Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Molde - Aalesund 5-2.

Det var en meget forbannet Aalesund-trener, Kjetil Rekdal, som møtte i intervjusonen etter kampen på Aker Stadion i kveld. Han ble nærmest rød i ansiktet der han stod og snakket om eget lags personlige feil etter 2-5 tapet. 

- De målene som Molde scorer i dag er det jo vi som gir dem. Det er det samme som fem selvmål! Vi gjør disse feilene og Molde gjør det ikke. Tversoverpasninger og alt mulig tull, tordner AaFK-treneren.

På tross av den fellende dommen fra Rekdal var han ikke unyansert i sin analyse av kampen.

- Første omgang er jeg ikke fornøyd med i det hele tatt, men andre omgangen er veldig bra, bortsett fra de siste to målene selvfølgelig. De ødelegger virkelig helhetsinntrykket.

Aalesund-sjefen fortsatte med å utdype hva som manglet i første omgang.

- Det var rett og slett for få som var klar for kamp i første omgang. Jason Morrison spilte jo blant annet alene på midten. Amund (Skiri) og Orry( Larsen) var ikke med i det hele tatt. Det positive var at Jason til tider var bedre enn Molde sine tre.

Selv om skuffelsen over eget lags innsats var til å ta å føle på kunne Rekdal se at Aalesund tapte for et bedre lag i kveld.

- Vi er veldig klar over at Molde har et bra lag. Helt klart ett av de beste. Det kan vi ikke ta fra dem. Og jeg unner Ole Gunnar suksess, men ikke mot selvsagt, sa Rekdal syrlig.

- Vinnerskalle Solskjær selv tok seg også tid til å skryte av sin tidligere romkamerat. Og er full av respekt for hans  arbeid i nabobyen.

- Kjetil er utrolig dyktig på å få maksimalt ut av mannskapet sitt. Det ser vi år etter år. Han er en skikkelig vinnerskalle.

GLADE GUTTER: Firemålsscorer Pape Pate Diouf fikk matchballen til odel og eie, og kunne juble for 5-2 seier og fortsatt tabelltopp sammen med Daniel Berg Hestad (f.v.), Thomas Holm og Davy Claude Angan.Foto: Digitalsport
GLADE GUTTER: Firemålsscorer Pape Pate Diouf fikk matchballen til odel og eie, og kunne juble for 5-2 seier og fortsatt tabelltopp sammen med Daniel Berg Hestad (f.v.), Thomas Holm og Davy Claude Angan.Foto: Digitalsport Vis mer

Det viktigste og deiligste for Solskjær i går kveld var allikevel, etter hans eget sigende, troen på eget lag og hjemmepublikumets respons.

- Det å slå Aalesund er ikke så spesielt for meg, men reaksjonen fra publikum er helt fantastisk. Trampeklapp og full støtte er utrolig viktig for laget. Samtidig er det godt for meg å stå der med den troen jeg har på laget og se at spillerne responderer på det.

Toppoppgjør I det som for en gangs skyld kunne kalles et toppoppgjør, mellom Molde og Aalesund, var spørsmålet om Molde skulle få en luke til naborivalen i sør eller om Aalesund skulle vise Molde at fint spill ikke alltid holder mot kløkt og vilje.

For mens kvaliteten, rent teknisk, viste seg å være lavere i Aalesund-laget før pause, stod det allikevel bare 2-1 på tavla da lagene gikk til pause. En litt snill sjansetelling viste 6-6 etter 45 spilte minutter.

Da hadde Makthar Thioune vært den store arkitekten bak det meste Molde foretok seg offensivt i banen, mens Magnus Wolff Eikrem nok en gang regjerte litt lavere i banen og dikterte tempoet i spillet briljant.

Hos Aalesund var det kanskje Demar Phillips, Christian Myklebust og Kjell Rune Sellin som markerte seg i mest positiv forstand, uten at noen av dem klarte å diktere spillet i nevneverdig grad.

Bugge-glipp Etter ti minutter var det Magnus Eikrem som slo en millimeterpresis corner til Pape Pate Diouf. Moldes toppscorer møtte ballen med døden i blikket og bredsidet den knallhardt og utagbart til side for Sten Grytebust i AaFK-målet. 1-0.

Før Molde-supporterne i det hele tatt hadde fått satt seg , var det gjestene som hadde våknet til liv. Nevnte Phillips driblet av tre-fire mann på midten og sendte Sellin gjennom alene med keeper.

Den svake avslutningen så ut til å gå rett på Espen Bugge Pettersen, men landslagskeeperen greide på finurlig vis å sno seg unna ballen og nærmest geleidet den i eget mål. En kjempetabbe av sisteskansen. 1-1.

Etter rundt halvtime spilt fikk Davy Claude Angan vise hva han er laget av. Etter å ha knust Ville Jalasto i en duell på midten satt han fart mot gjestenes sekstenmeter. Etter litt om og men får han slått ballen til Thioune som brøytet seg vei til en fri posisjon på femmeteren før han ventet ut Grytebust og løftet ballen i nota. 2-1.

Lekne kombinasjoner Den andre omgangen begynte akkurat som den første. Med Molde som den dominerende kraften, men med Aalesund langt fra ute av dansen. Spredte forsøk fra Eikrem og Hoseth hos hjemmelaget og Myklebust og Phillips hos bortelaget var beholdningen før halvspilt andre omgang.

Etter dette tok Aalesund mer og mer over og hadde i en periode det aller meste av banespillet.

Men så skjedde det igjen.

KRITISK: Kjetil Rekdal mente at Aalesund forærte seieren til Molde med slurvete forsvarsspill.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
KRITISK: Kjetil Rekdal mente at Aalesund forærte seieren til Molde med slurvete forsvarsspill.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Vis mer

Diouf til Angan. Angan til Chima Chukwu. Chima Chukwu til Diouf. 3-1. Nok en gang var det afrikanerne som gjorde det for Molde. Diouf er den som setter fart. Angan holder på ballen og vender. Chima Chukwu sender den siste dødelige pasningen. Og som så ofte før:  Diouf rundet av.

Målet så ut til å fungere som en vekker for Molde som igjen begynte å line opp vakre angrep. Angan prøvde seg på en drøy dragning i sekstenmeteren til Aalesund, men skuddet endte rett på Grytebust, mens returen ble satt langt utenfor av Chima Chukwu.

Bryllupsgave Men så: en helt tilsynelatende ufarlig situasjon i utkanten av Moldes sekstenmeteren endte med at Pape Pate Diouf albuet en Aalesund-spiller og skaffet gjestene et billig straffespark. Demar Phillips var sikker eksekutør! 3-2. Plutselig var det kamp igjen!

Men: Bare noen få minutter senere tok kaptein Magne Hoseth kontroll og satte inn et skikkelig press, Pape Pate Diouf plukket opp hansken og rappet ballen fra en svak Ville Jalasto. Toppscoreren satte fart mot Grytebust i gjestenes mål og trillet ballen sikkert i kassa. Dioufs ellevte mål for året. Hattrick og 4-2.

De siste minuttene av kampen ble rundet av med trampeklapp fra publikum, pasningsspill i reneste Barcelona-stil fra Molde og et herlig presist frispark fra Hoseth som igjen endte hos en totalt umarkert Pape Pate Diouf som scoret sitt tredje for dagen. 

5-2 ble det etter et herlig lokaloppgjør som denne gang endte i «fotball-storebror» sin favør.

- Dette var min bryllupsgave til Mame, sier Diouf til TV 2. Molde-toppscoreren var nemlig forlover for tidligere lagkamerat og bestevenn Mame Biram Diouf da United-spissen giftet seg med Maria Orten i Molde i går.