- Vi ser gode nok ut for gull

Treneren tror på seier selv om Ola falt i semifinalen.

FAVORITTFALL: Petter Northug og Ola Vigen Hattestad tok seg greit til finalen i lagsprinten til tross for at Vigen Hattestad falt på første etappe i semifinalen. Foto: Tor Erik Schrøder, Scanpix
FAVORITTFALL: Petter Northug og Ola Vigen Hattestad tok seg greit til finalen i lagsprinten til tross for at Vigen Hattestad falt på første etappe i semifinalen. Foto: Tor Erik Schrøder, ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ola Vigen Hattestad krysset skiene sine og falt tidlig på den første av sine tre etapper på lagsprinten under ski-VM i Holmenkollen i dag.

Da han reiste seg opp, knuffet han til russiske Nikita Kriukov og var litt ustø på de første meterne, men kom seg videre uten å miste kontakten med de andre løperne i feltet.

Resten av de seks rundene i semifinalen vekslet han og Petter Northug på å kontrollere løpet inn til andreplass og direkte kvalifisering til finalen.

- Vi har litt kortere pause enn de som gikk den første semifinalen. Vi hadde lyst til å gå så billig som mulig, og det synes jeg vi klarte bra, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til NRK.

Han mener gutta hans er gode nok til å klatre helt til topps i finalen.

- I øyeblikket ser vi gode nok ut til å ta gull, og da går vi for det.

Sverige ved Jesper Modin og Emil Jönsson kontrollerte feltet i den første semifinalen.

Dette er lagene i finalen: Sverige, Russland, Norge, Canada, Tyskland, Kazakhstan, Finland, Frankrike, Italia og USA.

• Følg finalen direkte i vårt langrennsstudio