«Vi ses ute på banen! Hold kjeft!»

Fem legendariske kontroverser fra kampene mellom United og Arsenal.

I SEE YOU OUT THERE!: Roy Keane var i harnisk etter at Arsenal-kaptein Patrick Vieira hadde forsøkt å psyke ut Gary Neville på vei inn i garderoben etter oppvarmingen. Mens lagene sto oppstilt i tunnelen like før avspark gikk Keane verbalt i strupen på Vieira - og kanskje fysisk hadde det ikke vært for dommer Graham Poll. Foto: YouTube
I SEE YOU OUT THERE!: Roy Keane var i harnisk etter at Arsenal-kaptein Patrick Vieira hadde forsøkt å psyke ut Gary Neville på vei inn i garderoben etter oppvarmingen. Mens lagene sto oppstilt i tunnelen like før avspark gikk Keane verbalt i strupen på Vieira - og kanskje fysisk hadde det ikke vært for dommer Graham Poll. Foto: YouTube Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• I livestudio kl. 21 i kveld: Manchester United - Arsenal

(Dagbladet): Den intense rivaliseringen mellom Manchester United og Arsenal har avtatt noe de siste årene, til et punkt der sir Alex Ferguson og Arsene Wenger tilsynelatende har lagt gammelt uvennskap på hylla.

Oppbyggingen inn mot kveldens toppkamp på Old Trafford har imidlertid vært av godt, gammelt merke.

Patrice Evra har gjort narr av «fotballtreningssenteret» Arsenal, Wenger har svart at United-backen mangler klasse, Samir Nasri har hevdet at United ikke er så gode som før og sir Alex har avlivet «myten» om fintspillende og snille Arsenal-gutter.

Alt ligger med andre ord til rette for en klassisk batalje, etter noen relativt harmoniske år.

Dagbladet har plukket ut noen av de mest minneverdige kontroversene mellom de to gigantene, fra masseslagsmålet i 1990 til den legendariske tunnelkrangelen mellom talismanene Roy Keane og Patrick Vieira i 2005.

1. Viera vs. Keane i 2005 Krangelen i den trange tunnelen på Highbury, før det var spilt et eneste minutt av kampen, er selve symbolet på fiendskapet mellom Arsenal og United.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer