FORSLÅTT: Alexander Kristoff veltet på tourens 17. etappe, men Katusha-rytterne vil prøve å fullføre rittet. Foto: procycling.no
FORSLÅTT: Alexander Kristoff veltet på tourens 17. etappe, men Katusha-rytterne vil prøve å fullføre rittet. Foto: procycling.noVis mer

Kristoff i Tour de France:

– Vi setter ikke noen til å passe på meg

En skadet Alexander Kristoff må klare seg alene om han skulle miste kontakten med feltet på 18. etappe.

BRIANÇON (procycling.no): Om smertene blir for sterke, og Alexander Kristoff må slippe feltet på veien mot Col d'Izoard, vil han måtte klare seg uten mye hjelp fra Katusha-Alpecin.

– Jeg tror ikke de ofrer laget sånn som FDJ gjorde for Démare om jeg skulle ryke i starten. Så da får jeg heller bare stå av. Jeg satser på at jeg skal klare meg ganske greit, og henge med en stor gruppe til mål, sier en godt oppskrapet Kristoff til procycling.no før torsdagens etappe.

30-åringen veltet på gårsdagens etappe, men kom seg til mål sammen med grupettoen.

– Det er ofte vondt dagen derpå. Jeg frykter dagen i dag litt. Det går ofte greit å komme igjennom den dagen man krasjer, men det er dagen etterpå som ofte er verst. Heldigvis, på papiret, så skal den ikke være så ille. Den er ganske flat frem til avslutningen. Så da satser jeg på at det skal gå ganske greit, selv om jeg har litt sår.

Skulder ut av ledd

Nordmannen fikk karret seg til mål, torsdag. Velten gikk verst ut over venstre side av kroppen.

– Jeg har mye skrubbsår, skulderen er ganske forslått. Den var litt ute av ledd, men de har fått den tilbake. Ellers er det stort sett hele siden, og litt på andre siden. Jeg rullet nok en liten runde, skildrer Katusha-Alpecin-spurteren.

Etter å ha haltet seg ut av lagbussen virket 30-åringen overraskende optimistisk med tanke på egne sjanser.

– Sårene er litt stive. Det har grodd litt, og du må på en måtte knekke det litt opp igjen. Jeg regner med at når jeg kommer i gang er det sikkert stivt og stølt i starten, og så løsner det litt etter hvert.

Dag Otto tror på Kristoff

1987 var en flott tour for Dag Otto Lauritzen, som vant den 14. etappen. Men å komme seg til Paris ble en utfordring. Den tidligere proffsyklisten fikk en muskelbrist, men bet tennene sammen og slet seg helt gjennom den siste etappen. Han tror Kristoff vil klare det samme.

Han er en tøffing. Jeg skjønner at han har lyst. Så jeg håper han klarer å holde seg inne, og hans sjanse øker jo etter hvert som det er færre ryttere her i feltet. Sagan og Kittel er ute, men du har Greipel og Edvald. Så det er flere gode. Og Matthews som har kjørt en formidable Tour de France. Men jeg tror at Kristoff er så tøff at han klarer å bite tenna sammen. Kommer han seg igjennom i dag så går det greit, konstaterer Lauritzen overfor procycling.no.

Etterlyser hjelp

TV 2-eksperten skjønner ikke hvorfor Katusha-Alpecin ikke setter av et par mann til å hjelpe Kristoff om han skulle trenge det.

– Jeg synes jo absolutt at han er en verdifull rytter, selv om de har vært til dels misfornøyde av og til. Så er ikke dette så lett å vinne her. Det er verdens beste ryttere i verdens beste form. Og om du bommer på timing og sånn så går det ikke. Han har mange gode resultater, men vi forventer den seieren. Og det er det som er problemet.

Selv tror Kristoff at han skal klare det på egenhånd.

– Om jeg detter av i starten så ryker jeg ut uansett. Det er ikke vits at flere ryker ut på grunn av det. Klarer jeg å henge med i starten, der det er flatt, så klarer jeg meg inn til mål. Da klarer jeg tidslimiten selv om jeg er alene.

Kommer han seg til mål i torsdag venter to sjanser til for etappeseier. På den 19. og 21. etappen. I 2014 slet Kristoff i flere etapper med sykdom, men slo tilbake og tok to seirer.

– Var 2014 verre?

– Det vet jeg ikke. Jeg slet ganske mye i 2014 faktisk. Før hviledagen der. Så vi får se underveis om det er verre enn det.

– Er du optimistisk?

– Jeg er optimistisk på å komme til mål, avslutter Kristoff.

Hele den 18. etappen følger du LIVE på procycling.no!