- Vi setter stor pris på all støtten

Robin Dale Oen overveldet over omtanken etter brorens død.

HOLDT PRESSEKONFERANSE: 
Robin Dale Oen rappellerte ned en fjellvegg i hjemkommunen Øygarden da han torsdag møtte pressen. Han fortalte at familien er overveldet av støtten til Dale Oen-fondet, som vil gi barn og unge muligheter til å oppleve blant annet natur og friluftsliv.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
HOLDT PRESSEKONFERANSE: Robin Dale Oen rappellerte ned en fjellvegg i hjemkommunen Øygarden da han torsdag møtte pressen. Han fortalte at familien er overveldet av støtten til Dale Oen-fondet, som vil gi barn og unge muligheter til å oppleve blant annet natur og friluftsliv. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Robin Dale Oen er overveldet av støtten han og familien har mottatt etter at broren Alexander Dale Oen døde.

Svømmestjernen døde brått under en treningssamling i USA 30. april. Han ble 26 år.

- Familien setter veldig stor pris på all omtanke og støtte vi har mottatt, sa han på en pressekonferanse i hjemkommunen Øygarden torsdag.

Robin Dale Oen fortalte om planene hans avdøde bror og han hadde om å lage opplegg for barn og ungdom.

VIDEREFØRER PROSJEKTET HAN STARTET MED BROREN: Robin Dale Oen skulle starte "The Dale Oen Experience" sammen med lillebror Alexander. Slik skulle det ikke gå, men prosjektet stopper ikke opp til tross for Alexanders død. 

Foto: Oddmund Lunde
VIDEREFØRER PROSJEKTET HAN STARTET MED BROREN: Robin Dale Oen skulle starte "The Dale Oen Experience" sammen med lillebror Alexander. Slik skulle det ikke gå, men prosjektet stopper ikke opp til tross for Alexanders død. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

- Vi hadde planer om å starte dette nå. Det blir annerledes når ikke Alexander er her, sa broren, som fortalte at han nå får støtte til planene fra en rekke hold.

Robin Dale Oen sa familien er takknemlig for at mediene holdt seg litt på avstand etter at broren var død.

- Det ga familien den roen vi trengte. Alle kan vel forstå hvordan det er å miste en bror og sønn. Det var ikke noe vi hadde behov for å gå ut i mediene med, sa han.

(NTB)