TO TIL BORT:  Rosenborgs Markus Henriksen (t.v.) og Mushaga Bakenga (t.h.) er på vei bort fra RBK til Club Brugge. Mikael Lustig (bak) ble klar for Celtic tidligere i vinter. Foto: Ned Alley / Scanpix .
TO TIL BORT: Rosenborgs Markus Henriksen (t.v.) og Mushaga Bakenga (t.h.) er på vei bort fra RBK til Club Brugge. Mikael Lustig (bak) ble klar for Celtic tidligere i vinter. Foto: Ned Alley / Scanpix .Vis mer

- Vi sitter med en følelse av resignasjon

Supporterleder om at Henriksen og Bakenga er på vei bort.

(Dagbladet): Både Markus Henriksen (19) og Mushaga Bakenga (19) er på vei til belgiske Club Brugge.

Henriksen forsvinner mest sannsynlig allerede nå - mens Bakenga spiller vårsesongen for trønderne.

- At begge forsvinner er veldig overraskende. Det er to publikumsfavoritter, og veldig synd for klubben, sier Kenneth Kjelsnes, talsmann for Kjernen til Dagbladet.

- Vi sitter med en følelse av resignasjon. Det er forståelig at klubben selger dersom prisen er på 40-50 millioner kroner, men det er snakk om klubbens to største talenter, sier Kjelsnes.

- Etterlater seg stort rom Talsmannen i supporterklubben mener klubben burde beholdt én av spillerne.

- Vi har en liten stall, det nærmer seg seriestart og jeg mener vi burde beholdt hvertfall én av dem i flere sesonger. Henriksen etterlater seg et stort rom på midtbanen, og jeg håper klubben har en tanke bak hvordan de skal erstatte ham, sier Kjelsnes.

Mens fjorårets seriemester Molde har forsterket mannskapet med blant annet landslagsspiller Even Hovland - tyder mye på at Rosenborg mister to av sine viktigste spillere i vinterpausa.

Henriksen i Belgia - Mange synes nok det er synd at to trødere på 19 år forsvinner. Publikumsmessig kan det også slå negativt ut, men det er sportslige resultater som først og fremst blir viktig når serien starter. Hvis Rosenborg vinner, kommer også folk på Lerkendal, sier Kjelsnes.

NTB skriver at Henriksen reiste til Belgia fra Rosenborgs treningsleir utenfor Benidorm i Spania. Allerede i dag kan en kontrakt for fem og et halvt år bli underskrevet.

TIL BRUGGE: Rosenborgs Mushaga Bakenga.
Foto: Ned Alley / Scanpix
TIL BRUGGE: Rosenborgs Mushaga Bakenga. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer