Vi sitter på en bombe

FREDRIKSTAD (Dagbladet): - Folk i Fredrikstad er sultefora på toppfotball. Jeg tror vi sitter på en bombe. Rykker vi opp, eksploderer det i byen, sier Knut Torbjørn Eggen, treneren for 2. divisjonsklubben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I helga sendte rødbuksene fra plankebyen Romerike hjem med fire baklengsmål i bagasjen foran 2500 elleville tilhengere. Fredrikstad leder serien, det er fotballfeber i østfoldbyen - og nå tror publikum at den gamle storheten virkelig er på vei opp i 1. divisjon. Selv om det er blitt sagt, skrevet, trodd og ment tidligere sesonger også.

Onde tunger skal ha det til at klubben alltid leder til sankthans, men når uteserveringen starter langs brygga i Fredrikstad, er spillerne mer der enn på trening. Derfor har ikke klubben klart å karre seg opp fra anonymiteten i 2. divisjon, heter det. Men denne sesongen ser ikke laget ut til å gå på unødvendige miner mot dårligere motstandere. Det mer enn lukter opprykk av den gamle storheten.

Enormt potensial

- Et opprykk ville vært en positiv bombe, sier fotballpresident Per Ravn Omdal, som Dagbladet treffer på stadion under kampen mot Romerike.

- Klubbens potensial er enormt, i tillegg er det en kolossal interesse i byen. Jeg tror dessuten Fredrikstad ville vært en populær motstander for de fleste i Fotball-Norge. De som er interessert i fotball, glemmer ikke Fredrikstad, sier Omdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer