Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi ska no spæll først

TRONDHEIM (Dagbladet): - Jeg tilhører ikke boy-generasjonen som drømmer om engelske klubber, så dette må vi være fornøyde med, sier Nils Arne Eggen. Da RBK fikk sine Champions League-motstandere servert i kino Nova var det like røykfylt som på lagets innbytterbenk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bayern München, Paris St. Germain og Helsingborg er en god gruppe for trønderne. Og her forklarer far sjøl hvorfor:

- De lagene vi trakk gir oss kanskje den beste muligheten til å bli blant de to beste og gå til mellomrunden. I utgangspunktet blir Bayern og Paris de to vanskeligste. Men vi kjenner ikke formen og kvalitetene deres akkurat nå, og sjøl om Bayern er favoritter ska vi no spæll først, sier Nils Arne Eggen.

- Slik jeg ser det blir kampene mot franskmennene nøkkeloppgjørene i gruppa.

Anelka til Lerkendal

I fjor spilte Rosenborg 1- 1 på Lerkendal og tapte 2- 1 borte mot Bayern. Da er det greit at karer som Franz Beckenbauer og trener Ottmar Hitzfeldt sier «vi er favoritter» uten å blunke. For Eggen og Rosenborg ble ikke skremt av tyskerne for et år siden - de ble bare sinte.

Fordi dommeren i returkampen på Olympiastadion var så svak at Eggen gikk fra de verbale konseptene og karantene av UEFA. Paris St. Germain hentet Nicolas Anelka fra Real Madrid i sommer. Midtstopper Erik Hoftun liker den overgangen.

- Pulja er fin den - vi spiller for å vinne kamper og ikke for å bytte drakter med de store stjernene. Og at jeg får sjansen til å løpe fra Anelka er et artig poeng.

- Han er ikke mer enn en fotballspiller han heller.

Rundspilt av Stabæk

Helsingborg er gruppas underdog og laget som tok seg til Champions League på italienske Inters bekostning. I kino Nova i går ettermiddag ble svenskene omtalt som laget Rosenborg slå.

- Til og med Stabæk har rundspilt Helsingborg, sier Petter Belsvik og gliser. Onsdag kveld var han mannen bak det avgjørende målet som gjorde RBK til den eneste mesterligadeltakeren med seks års strak fartstid. Og sjøl om den tidligere Stabæk-spissen er førstereis på dette nivået har de nye omgivelsene smittet fort.

- Det er ikke umulig å gå videre fra denne pulja. Og jeg har ingen ting imot å score på Olympiastadion i München, sier Belsvik.

<B>BARE GLEDE:</B> Rosenborg -trener Nils Arne Eggen var svært fornøyd med Mesterliga-trekningen.