- Vi skal aldri ligge bak. Skal vi det da..?

Se hva Tora sier om de andre stafettjentene.

• Skiskyting direkte kl. 17.15: 4 x 6 km kvinner

NOVE MESTO (Dagbladet): Tora Berger (31) og Synnøve Solemdal (23) har allerede stafettgull i Nove Mesto, sammen med Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø på mix-stafetten som innledet årets VM.

I ettermiddag er det klart for damestafetten i VM, og selv om det bare var gullvinner Tora Berger av de norske jentene som imponerte på standplass på normaldistansen onsdag, så er Norge uansett i favorittsjiktet.

Vunnet to av fire Med norsk seier på to av fire damestafetter så langt i verdenscupen, så kommer man ikke unna det. Og med Tora Berger på laget, så er uansett ingen medalje tapt før hun har slått fra seg.

- Vi har prestert veldig bra på stort sett alle stafettene i år, så vi har selvfølgelig håp om medalje. Det hadde vært gøy å kunne spise kake etter stafetten også, sier Tora Berger til Dagbladet.

Må unngå strafferunde Med tre VM-gull og en sølvmedalje på fire starter, så har hun allerede gumlet kake til den store gullmedaljen.

De tre andre stafettjentene noterte seg for til sammen 17 bomskudd på onsdagens normaldistanse. Tora tror lagvenninne er langt stødigere på avtrekkeren i dag.

- Jeg håper det, da. Vi har noen ekstraskudd å bruke også, så vi får vi se om vi kan redde oss unna strafferunde, sier hun.

- Hvor mye kan du klare å ta igjen på sisteetappen om Norge skal ta gull?

- Vi skal aldri ligge bak. Skal vi det da..? sier Tora Berger og humrer godt.

- Skal reise kjerringa Synnøve Solemdal lover et offensivt norsk lag i ettermiddag.

- Vi er noen vanvittig sultne jenter som er klare for å reise kjerringa. Vi er et kjempelag, men vi må være offensive og angripe fra start. Det skal vi, lover hun.

Tross alle bomskuddene på normaldistansen mener hun det ikke vil være noen bombe med norsk gull i dag.

- Vi har vunnet to av fire stafetter i vinter, så det vil ikke være noen kjempebombe. Vi er litt favoritter før start, men det er noe annet å være favoritt og å klare å innfri. Du får ingen ting gratis av sterke lag som Ukraina og Russland, sier Solemdal til Dagbladet.

- Uredd Ann Kristin Aafedt Flatland (30) tror også på norske aksjer i gullkampen.

- Om vi ser på hva vi har prestert tidligere i vinter, med to seirer, så har vi gode muligheter. Men vi er avhengige av at alle fire gjør gode løp. Klarer vi det, så er vi med i gullkampen, sier Flatland til Dagbladet.

19 år gamle Hilde Fenne fikk den siste ledige plassen på stafettlaget på bekostning av Fanny Welle-Strand Horn (24).  Hun har allerede ristet av seg de åtte bomskuddene på normaldistansen onsdag.

- Jeg er ganske uredd og vet at jeg kan lykkes. Jeg er offensiv og tør å satse, og jeg kommer til å kjøre på på stafetten.

Trodde hun ble vraket Hun har gått begge de to stafettene Norge har vunnet i vinter, men dagens løp blir hennes stafettdebut i VM-sammenheng.

- Frykta du at du skulle miste plassen på stafettlaget etter de åtte bomskuddene på normaldistansen?

- Ja, jeg trodde ikke at jeg skulle få gå stafetten, etter alle bomskuddene.

Hun lover å vise seg fra en mye bedre side på standplass i dag.

- Det blir ingen strafferunder på Hilde Fenne?

- Det blir ingen strafferunder på meg på stafetten. Det kan jeg love, sier hun og smiler.