Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal angripe Portugal som sultne ulver

Playoff-favoritter i fare.

SOM ULVER: Bosnia-sjef Miroslav Blazevic lover Portugal en tøff kveld i morgen. - Vi skal sette Zenica i brann, sa han under dagens pressekonferanse.Foto: Danilo Krstanovic, Reuters/Scanpix
SOM ULVER: Bosnia-sjef Miroslav Blazevic lover Portugal en tøff kveld i morgen. - Vi skal sette Zenica i brann, sa han under dagens pressekonferanse.Foto: Danilo Krstanovic, Reuters/Scanpix Vis mer

|||

Favorittene lever farlig før returkampene i det europeiske toeromspillet i VM-kvalifiseringen.

De siste VM-billettene til sluttspillet i Sør-Afrika skal deles ut i morgen, og fire av dem går til europeiske lag. Portugal, Russland og Hellas startet alle som favoritter i toeromspillet, men har grunn til å frykte returkampene.

Frankrike ligger bedre an etter sin 1-0-seier borte mot Irland, men kan bli stoppet av hovmod og et irsk lag som heies fram av 25.000 tilreiste tilhengere.

- Det blir helvete på jord, skrev portugisiske A Bola om returkampen mot Bosnia-Hercegovina i Zenica. Portugiserne har bare 1-0 å ri på etter hjemmekampen, og Bosnia har blod på tann etter tre avslutninger i målstengene i Lisboa.

- Vi skal angripe som sultne ulver. Vi skal sette Zenica i brann, sier vertenes landslagssjef Miroslav Blazevic.

Han førte Kroatia til sensasjonell VM-bronse i 1998. Nå kan han stå for en vel så stor bedrift ved å ta lille Bosnia til VM for første gang, og samtidig sørge for at VM går uten Cristiano Ronaldo og hans landsmenn.

Da portugiserne kom til Bosnia, ble de hånet, spyttet på og truet av frammøtte ungdommer på flyplassen i Sarajevo. Portugiserne hevder at politiet ikke gjorde noe for å beskytte dem, og vil protestere til FIFA.

Slutt for Otto?

For Otto Rehhagel kan tiden som gresk landslagssjef ta slutt i morgen. Det ble bare 0-0 hjemme mot Ukraina i første kamp, og returkampen i Donetsk blir mer enn vanskelig.

Rehhagel ble gresk folkehelt da han førte laget til EM-gull i 2004. Siden har det vært lenger mellom jubelstundene, og han er ganske sikkert ferdig om det ikke blir VM-tur.

Den 71-årige taktikeren ventes i sin 100. kamp som landslagssjef å satse på et jernforsvar som kan holde nullen, og håpe på et kontrings- eller dødballmål eller kanskje straffesparkkonkurranse. Laget trente på straffer i Aten før avgang til Ukraina.

FREDSBEVARENDE: POrtugal-spillerne Simao Sabrosa, Raul Meireles, Edinho, Ricardo Carvalho og Deco hilser på portugisiske fredsbevarende styrker stasjonert i Bosnia under dagens terning i Zenica. Foto: Amel Emric, AP/Scanpix
FREDSBEVARENDE: POrtugal-spillerne Simao Sabrosa, Raul Meireles, Edinho, Ricardo Carvalho og Deco hilser på portugisiske fredsbevarende styrker stasjonert i Bosnia under dagens terning i Zenica. Foto: Amel Emric, AP/Scanpix Vis mer

En annen sluttspillekspert, Guus Hiddink, skal prøve å ta Russland til VM denne gang. Det ble bare 2-1 hjemme mot Slovenia, og russerne har en jobb å gjøre i Maribor.

- Vi må spille med raseri i buken, sier keeper Igor Akinfejev.

Kan de?

Frankrike er høyt oppe etter seieren i Dublin, der Nicolas Anelka ble matchvinner med et skudd som endret retning.

- Vi kommer ikke til å ri på ledelsen, men jage flere mål, sier Anelka.

Irene og deres landslagssjef Giovanni Trapattoni har slett ikke gitt opp.

- Som Barack Obama så vakkert sa det: Yes, we can! I min karriere har jeg flere ganger oppnådd «umulige» borteseirer, sier italieneren.

Ved siden av de fire europeiske kampene gjør Egypt og Algerie opp om den siste afrikanske plassen, mens Uruguay på hjemmebane skal forsvare 1-0 fra første kamp mot Costa Rica.

(NTB)


SKAL BRØLE BOSNIA TIL VM: En portugisisk avis venter «helvete på jord» når landslaget deres skal forsøke å forsvare 1-0-ledelsen borte mot Bosnia og Herzegovina i morgen. Her en bosnisk fan under kamp mot Belgia tidligere i år. Foto: Danilo Krstanovic, Reuters/Scanpix
SKAL BRØLE BOSNIA TIL VM: En portugisisk avis venter «helvete på jord» når landslaget deres skal forsøke å forsvare 1-0-ledelsen borte mot Bosnia og Herzegovina i morgen. Her en bosnisk fan under kamp mot Belgia tidligere i år. Foto: Danilo Krstanovic, Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media