Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal arrangere tidenes VM

Stavanger slo Moskva i kampen om VM i sandvolleyball.

(Dagbladet.no) Oljehovedstaden ventet i formiddag i spenning på avgjørelsen fra de internasjonale volleyballbossene. Hvem skal arrangere VM i sandvolleyball neste år?

Moskva eller Stavanger.

Valget falt på Norge. Sandvolleyarrangørene i Rogaland har levert en søknad som utkonkurrerte russerne - og i tillegg har siddisene rutine etter å ha arrangert turneringer i World Tour i ti år.

- Dette er ekstremt gøy og det desidert råeste som har skjedd norsk volleyball. Dette vil gi idretten et skikkelig løft, sier proffspiller Iver Horrem til Dagbladet.no.

Var spent

Han er for tida i Brasil, hvor han sammen med makker Bjørn Maaseide forbereder seg til sesongens store mål - OL i Beijing. Dagens beskjed ble mottat med jubel på stranda i Rio de Janeiro.

- Da jeg syklet hit til Ipanema-stranda i dag, føltes det som om jeg enten var på vei til begravelse eller bryllup, sier Maaseide til NTB.

Han debuterte for 17 sesonger siden, fikk en skikkelig opptur bare en uke før 40-årsdagen. Maaseide har selv vært sentral i søkeprosessen til Stavanger.

VM PÅ HJEMMEBANE: Bjørn Maaseide (til høyre) og Iver Horrem gleder seg stort til VM i Stavanger neste år. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
VM PÅ HJEMMEBANE: Bjørn Maaseide (til høyre) og Iver Horrem gleder seg stort til VM i Stavanger neste år. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX Vis mer

- Det er utrolig bra å kunne krone ti år med turneringer med et VM, sier Maaseide.

- En seier for idretten

For Iver Horrem er det en like stor seier å ha slått Moskva i VM-duellen som det å isolert sett ha fått tildelt mesterskapet.

- Moskva var en tøff utfordrer, spesielt siden de har lagt veldig mange rubler i dette. Derfor er dette en seier for idretten. Penger betyr ikke alt, sier han.

- Ble du overrasket over avgjørelsen?

- Nei, jeg hadde en god følelse, for Stavanger har arrangert World Tour i ti år med stor suksess. Og VM har aldri tidligere blitt tildelt en by uten arrangementserfaring. Norge har dessuten vært i verdenstoppen i mange år.

Og nettopp turneringserfaringen blir trukket fram som det avgjorde VM-valget til det internasjonale volleyballforbundet (FIVB).

- Det var en lang og fair kamp mellom de to byene. Men det at Stavanger hadde erfaring fra store turneringer veide tungt. Jeg forventer meg det beste VM noen gang, sier president Ruben Acosta.

Satser videre

Horrem forteller at de tidligere turneringene til Stavanger har hatt et budsjett på 20 millioner. VM-budsjettet vil være på minst 40.

- Det er et enormt sprang å ta, men entusiasmen i Stavanger er så stor at jeg er sikker på det vil gå bra. Nå skal vi arrangere tidenes VM!

Tankene til Horrem og Maaseide har denne sesongen i hovedsak handlet om de olympiske lekene i Kina. Planene for neste år er derfor langt fra i boks.

- Men dere satser vel mot VM på hjemmebane?

- Jeg gjør i hvert fall det, selv om jeg nok må snakke med familien først. Og så har jeg jo en makker som bare blir yngre og yngre, sier Horrem.

ENDELIG: Stavanger har arrangert mange store sanvolleyballturneringer. Nå får Ingrid Tørlen og Nila Håkedal sjansen til å spille for VM-medalje på hjemmebane.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media