- Vi skal bli bedre

Lyn slo Viking og inntok bronseplassen i Tippeligaen. Det bryr ikke Henning Berg seg om, for han vil bare at gutta skal bli bedre.

(Dagbladet.no): Lyn og Viking skapte en velspilt og underholdene fotballkamp på Ullevaal i kveld. Med sjanser, trøkk, bra tempo - og ikke minst god, gammeldags sluttdramatikk.

Men Lyn viste seg som det mest effektive laget, og tok seieren i det jevne og tette oppgjøret.

- Nå er jeg veldig fornøyd, sier en strålende glad Henning Berg til Canal plus etter kampen.

Det har Lyn-trener all grunn til. For Lyn gjennomførte en glimrende første omgang offensivt, mens andre omgangen ble en lang øvelse i forsvarsspill og kontringer.

For øvelse er nøkkelordet her. Henning Berg tenker ikke på hvor Lyn ligger på tabellen.

- Det eneste jeg tenker på er at spillerne og laget skal bli bedre. Det er helt uvesentlig hvor vi ligger på tabellen, slår Berg fast for n\'te gang i år.

Moské-besøk

For resten av oss: Lyn ligger på tredje plass, og det er ingen tilfeldighet. De har Tippeligaens beste forsvar og bakerst står fotball-Norges beste keeper, Ali Al-Habsi.

- Det er veldig morsomt i Lyn nå. Jeg ble kåret til Tippeligaens beste keeper i fjor, og jeg håper å spille så godt at jeg blir kåret til det samme igjen, sier en strålende Ali etter kampen.

Ali, som hadde sin egen private fanklubb på Ullevaal i dag. Over 200 venner fra moskeen han går i, kom til Ullevaal for å støtte den sympatiske omaneren.

Lyn tok fortjent ledelsen 14 minutter ut i kampen. Jan Derek Sørensen ble dratt ned av Thomas Pereira i feltet og Jo Tessem fintet Anthony Basso den ene veien og skjøt den andre.

Fram til Vikings utlikning etter halvtimen, var det helt jevnt på Ullevaal. Men etter at Tony Nhleko scoret sitt andre mål i årets Tippeliga etter å ha slått Steven Lustü i en duell i feltet, var det Viking som tok over.

- Jevn kamp

Egil Østenstad kom til et par gode sjanser, men så slo Lyn til - på det såkalt «psykologisk riktige tidspunktet».

To minutter før pause slår Lars Kristian Eriksen ballen inn i feltet. Viking-forsvaret blir stående å sove, mens Kevin Larsen enkelt dunker ballen i mål med yttersiden av foten.

En frekk scoring fra ving-backen som nå står med fire mål i sin debutsesong i Tippeligaen.

I andre omgang styrte Viking spillet, men det var Lyn som kom til de største sjansene - inntil Viking satte inn sluttspurten. Nærmest kom «Lasse» Eriksen med dagens frekkeste forsøk.

For to uker siden lå han med krampe mot Lillestrøm. I dag tok han et 70 meters løp fra egen backplass og endte opp i Viking-feltet på en glitrende Lyn-kontring. Innlegget fra Jan Derek Sørensen forsøkte U21-landslagsbacken å brasse i mål. Kun en god redning fra Anthony Basso hindret «Brasse» i å score årets mål på Ullevaal.

- Det er en veldig jevn kamp. Litt uflaks at vi ikke utlikner, sier Viking-trener Roy Hodgson.

Og han har rett. For med Viking-presset de siste 20 minuttene, kunne kampen fort bikket begge veier. Men takket være Allan Gaarde ble det null poeng for Viking i dag.

- Jeg får et kjempeinnlegg fra Peter Kopteff og treffer ballen nesten for godt. Hadde jeg truffet dårligere, kunne den gått i mål, sier Gaarde i det som må være årets dårligste unnskyldning foran mål.

- Fortsatt muligheter

Men Gaarde skal unnskyldes han og, for han var skuffet, veldig skuffet etter missen og null poeng.

- Det er veldig tungt å stå her. Jeg er veldig skuffet. Vi har ikke marginene med oss, derfor taper vi, sier Gaarde.

Lyn gikk med seier forbi Viking på tabellen og dyttet Stavanger-laget ned på fjerdeplass på bedre målforskjell. Enda viktigere er at det kun er de med bredest Stavanger-dialekt som tror på Viking-gull i år. Nå er det sju poeng opp til Start.

- Det er åtte kamper igjen. Om jeg var i Starts posisjon, så hadde jeg ikke følt meg for sikker. Det er fortsatt muligheter, sier en offensiv Viking-trener Hodgson på sin svensk-stavangerske blandingsdialekt.

Og Henning Berg vet vi allerede ikke bryr seg om tabellen. I hvert fall ikke før i slutten av oktober.

RYGGSEKK: Thomas Pereira leker det norske fjellturister har på ryggen. Straffen til Lyn satte Jo Tessem sikkert i mål.
INEFFEKTIV: Jan Derek Sørensen hadde flere gode muligheter, men ble tilslutt tatt av banen til forden for Keijo Huusko. Her i en av flere dueller med tidligere Lyn-spiller Frode Hansen.
FULL SCORE: Først tre poeng med Lyn, så et skikkelig gratulasjonskyss av kona. Henning Berg tok full pott i dag, og lille Lukas på armen har det ikke så verst han heller.