- Vi skal bli best

I dag møtes Liverpool og Manchester United i Charity Shield. - Spiller jeg fra start, blir det det største jeg har opplevd, sier John Arne Riise.

Favorittene til seriegullet denne sesongen har vært i to ulike klasser når det gjelder investeringer. Liverpools eneste kjøp er John Arne Riise til 55 millioner. United har punget ut med nesten tolv ganger så mange kroner. Juan Veron kostet Manchester United 365 millioner kroner. Ruud Van Nistelrooy 247 millioner. Liverpool vil utfordre United i kampen om ligatittelen. Den eneste forsterkningen Merseyside-klubben har hentet er John Arne Riise fra Monaco til 55 millioner.

Galskap

- Det høres ut som ren galskap: Riise mot Veron og Van Nistelrooy, flirer John Arne Riise. Han har ikke prestasjonsangst foran sesongen selv om han er en av to spillere Gerard Houllier har kjøpt til Anfield i sommer.

- Det vil si at de stoler på den troppen de har fra før, og at jeg er en god fotballspiller, sier Riise om sin nye arbeidsgiver.

Selv om han bare er 20 år, tror Riise at han kommer til å få mye spilletid. Etter bare noen uker har han fått et godt forhold til sjefen og mye kamptrening i oppkjøringen.

- Forholdet er veldig godt. Han har peiling på fotball - jeg kommer til å lære mye i Liverpool. Dessuten tenker han stort, vi skal bli Englands beste klubb og ta over tronen til United, forteller rødluggen.

Spiller i dag

Riise spilte ikke mot finske Haka onsdag, men regner det som sannsynlig at han spiller i dag.

- Jeg har alltid drømt om å spille mot United. Mot Beckham og gjengen. Spiller jeg fra start, blir det det største jeg har opplevd, sier sunnmøringen om dagens kamp.

Seriemester Manchester United og cupmester Liverpool spiller Charity Shield på Millennium stadium i Cardiff. Disse oppgjørene er blitt spilt siden 1908, og i fjor tapte United 0- 2 for Chelsea. Og i dag er Liverpool klar for å nedskjempe konkurrenten fra Manchester.

- Dette er et klassisk hatoppgjør, og vi skal gjøre alt for å vinne. Vi har lyst til å hente et nytt trofé til Anfield etter tre cupseirer forrige sesong, sier John Arne Riise.

MANCHESTER UNITED: Ruud van Nistelrooy er en av Uniteds forsterkninger foran årets sesong. Nistelrooy kom fra PSV Eindhoven for 247 millioner kroner.
LIVERPOOL: John Arne Riise er klar for kamp mot ManU i dag. Sunnmøringen kom til Liverpool fra Monaco for 55 millioner kroner.