Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Vi skal brenne deg på bål, din jævel»

Drapstrusler mot svensk statsadvokat etter Henke-slaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Henrik Larssons umotiverte slag i magen på Elfsborg-midtstopper Jan Jönsson skaper storm i Sverige.

Etter at en tilskuer anmeldte slaget til politiet, har lederen for påtalemyndigheten, Sven-Erik Alhem, blitt overlesset med truende sms\'er og mailer fra privatpersoner.

«Vi skal brenne deg på bål, din jævel...», lød en av meldingene, melder Sydsvenskans nettutgave.

Rystet

Bakgrunnen for flommen av hatmail- og sms, er en mail Alhem sendte til sjefen for påtalemyndigheten i Helsingsborg. I mailen anbefalte han at slaget ble politietterforsket.

«En av de mest hederlige fotballspillerne jeg vet om - og jeg tror mange deler mitt syn - nemlig Henrik Larsson, gjorde 19. august noe som minner om hva den franske fotballspilleren Zidane gjorde i VM. Han angrep en motspiller med overlegg - og et slik knyttneveslag mener jeg bør bli gjenstand for normal etterforsking.», innleder Alhem.

Selv om Alhem ikke er ukjent med trusler fra tidligere, er han rystet over det han nå opplever. Og alt på grunn av en knyttneve fra Henke Larsson.

- Denne mengden med trusler og reaksjoner hadde jeg ikke ventet meg, selv om jeg ante meg at det kunne komme en del synspunkter, sier han til aftonbladet.se.

Offeret vil ikke forfølge saken

På spørsmål om han vil foreta seg noe i forbindelse med truslene, svarer Alhem:

- Alle trusler av denne typen som rettes mot dem som arbeider i rettsvesenet oversendes politet for nærmere bedømming. Det er den generelle gangen i det, og det er også tilfellet i denne saken.

Spilleren som ble slått i magen, Jon Jönsson, har gitt klart uttrykk for at han synes Larsson skal slippe unna tiltale.

- Det er latterlig om det går så langt. Dette er noe det er opp til forbundet å håndtere.

Statsadvokat Alhem - som nylig annonserte sitt kandidatur til riksdagen når svenskene går til valgurnene - sier til Sydsvenskan at voldsbruk ikke kan aksepteres, uansett om det er på gata eller på fotballbanen.

<B>POLITIANMELDT:</B> Henke Larsson er i trøbbel for dette slaget med Elfsborg-stopper Jon Jönsson. Nå har imidlertid statsadvokat Sven-Erik Alhem blitt drapstruet fordi han har bedt om at episoden blir etterforsket.