Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal få tilbake feberen

Drammen har hatt den beste sesongstarten noensinne. Nå bygger de for å bli maktsenteret i norsk håndball.

Assistenttrener Kenneth Gabrielsen og fysisk trener Tom Arild Wike strekker seg etter Drammens tidligere pokaler. Nå bygger de Drammen igjen.Foto: MADS GUDIM BURHEIM/DAGBLADET
Assistenttrener Kenneth Gabrielsen og fysisk trener Tom Arild Wike strekker seg etter Drammens tidligere pokaler. Nå bygger de Drammen igjen.Foto: MADS GUDIM BURHEIM/DAGBLADET Vis mer

|||• Klubben i mitt hjerte: Stem her!

DRAMMEN (Dagbladet): Aldri før har Drammen Håndballklubb åpnet en sesong like bra som de har gjort i høst. Onsdag i forrige uke ble Haslum slått igjen, ti dager etter at laget ble sendt ut av kvartfinalen i NM.

DHK tok sin ellevte strake seier, i serie, cup og Europa. Året etter at Glenn Solberg, Frode Hagen og sju andre etablerte spillere forsvant ut av dørene i Drammenshallen.

Samme høst som «Mr. DHK», Svein Erik Bjerkrheim, ga seg som daglig leder etter 14 år i klubben, begynner håndballfeberen i den ikke lenger så utskjelte byen å nærme seg de temperaturer vi best husker fra 90-tallet.

Etter to jubelår endte storsatsingen i fjor i skuffelse. Men nå skjer det noe igjen.

- Vi spiller underholdende håndball. Vi satser på mange lokale gutter. Vi skal få tilbake feberen, lover assistenttrener og rekruttansvarlig Kenneth Gabrielsen.

Spiller hverandre gode
Dagbladet snakker med nestkommanderende Gabrielsen og fysisk ansvarlig Tom Arild Wike når vi møter til intervju i Drammen, men det betyr ikke at vi har blitt avspist.

Før sesongen ble Marinko Kurtovic ansatt som hovedtrener i DHK. Og vi kunne godt ha funnet tid til å møte ham en annen dag, en dag han ikke hadde vært opptatt med familien i Sandefjord. Men Kurtovic mente det var vel så bra at vi tok praten med assistenten og slavedriveren.

Om vi skal tro den sportslige ledelsen er det denne tankegangen nøkkelen til at Drammen har fått den knallsterke sesongstarten ligger.

- Den jobben Marinko har gjort ved å fordele ansvar har vært grunnleggende for at vi spiller hverandre gode. Han bruker god tid til å lytte, han er inkluderende, og han tar til seg det som kommer fra oss rundt. For eksempel, en dag kan Marinko ta rekruttlaget i kamp, mens jeg får ansvaret for a-lagsgruppa, sier Kenneth Gabrielsen.

Tom Arild Wike har ansvaret for den fysiske biten sammen med Roger Nebell. Han forteller om mye av det samme.

- Dette er første gang vi har fått rene fullmakter til å utarbeide planen for den fysiske biten. Vi spurte: «Hvor vil dere ha gutta». Så fikk vi legge opp arbeidet, etter våre egne parametre, sier Wike.

Ingen terrorister
Borte er Frode Hagen og Glenn Solberg, hvis man ser bort fra krisecomebacket i går.

Borte er Gunnar Pettersen. Og Svein Gunnar Bjerkrheim, som var med på å snu DHK fra nærmest et konkursbo til en mesterklubb. Ingen jublet over å miste disse profilene. Likevel har det kommet noe godt ut av det. Ingen forventet det de har sett i starten av årets sesong.

- Vi begynner å få på plass en vinnerkultur igjen. Men gruppetilhørigheten er tydelig. Der har det vært en positiv utvikling. Samholdet i gruppa, treningsviljen, det gir resultater. Spillerne har stor respekt for hverandre, og alle viser en ydmykhet. Vi har det moro, selv om det er alvor i det vi driver med. Det er ingen terrorister i gruppa, som vi sier, alle i gruppa er positive. Gunnar Prokov hadde ikke passet inn her hos oss, for å si det sånn., sier Kenneth Gabrielsen med den skandaliserte, og nå avgåtte, Hypo-treneren friskt i minne.

- Dette hadde vi ikke i fjor. Dette samholdet i laget. Det handler om teamet, utfyller Wike.

De imponerende innledende resultatene til tross, ingen snakker om gull i år. De interne målene er hellige.

Drammen bygger for framtida.

Tre DHK-spillere var med landslaget til supercupen i Tyskland sist helg, i tillegg førte ungdomslandslagsuttakene til at lørdagsøkta med Tom Arild Wike ble slunken. Marinko Kurtovics direkte involvering i rekruttlagene er en side av dette, Kenneth Gabrielsens innflytelse over a-laget spiller på det samme — dørene er åpne for unggutta.

Ser fram til «trøkken»
I desember starter også arbeidet med DHK-akademiet, en nysatsing i klubben. Det begynner med en elitehelg som skal tilby de beste treningskreftene norsk håndball kan fremskaffe, til unge spillere fra hele landet.

- Talentarbeidet er enormt viktig. Drammen Håndball skal levere juniorer på høyt nivå, og det gjør vi. Akademiet er en videreutvikling av klubben. Vi skal være best på håndball i Norge. Dette har aldri blitt prøvd før, men nå har vi påmeldte fra Arendal til Trøndelag. Det handler ikke nødvendigvis om å kartlegge talenter til bruk i Drammen, misjonen er å utfordre og hjelpe, og samtidig bygge merkevaren DHK. Vi skal gi en forsmak på hva det betyr å være proff, sier Kenneth Gabrielsen.

Men akkurat nå er det vinnerrekka som blir snakket om i byen. Spillerne bygger opp under interessen ved å jobbe på skolene i området, og klubben jobber aktivt for å rekruttere lokale talenter. På joggetur i skogene rundt Drammen møter de stadig bybeboere med meninger og skryt. Noe er på gang.

- Drammen skal være topp fire i Norge til enhver tid, sånn er det bare. Og akkurat nå er vi på en enorm opptur. Men vi gleder oss til «trøkken» kommer. Først da kan vi få vise hva vi står for, mener Kenneth Gabrielsen.

• Fortjener Drammen en stemme? Gi den her

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media