- Vi skal gjenerobre tronen som verdens raskeste landslag

Offensiv Hergeirsson før håndball-EM.

MÅ BYGGE NYTT: Håndballjentenes landslagstrener Thorir Hergeirsson har tatt ut troppen som skal spille Golden League i Danmark mot slutten av denne uka. Ett av fokusområdene er å sørge for at Norge igjen blir fartslandslaget framfor noen. Foto: Bjørn Langsem
MÅ BYGGE NYTT: Håndballjentenes landslagstrener Thorir Hergeirsson har tatt ut troppen som skal spille Golden League i Danmark mot slutten av denne uka. Ett av fokusområdene er å sørge for at Norge igjen blir fartslandslaget framfor noen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

ULLEVAAL STADION(Dagbladet): En rekke rutinerte spillere er borte, så sprørsmålstegnene er mange før håndballjentenes EM-sluttpspill i Ungarn i desember.
Kan Norge ta medalje uten bærebjelker og verdensstjerner som Katrine Lunde, Heidi Løke og Kristine Lunde-Borgersen?

Fokus på tempo Landslagstrener Thorir Hergeirsson har aldri vært typen som legger seg ned og griner over spilt melk. Han trigges snarere av nye utfordringer og har fokus på å bygge best mulig lag ut fra de forutsetningene han er gitt.

Ett av fokusområdene før årets mesterskap er tempo.

- Vi skal gjenerobre tronen som verdens raskeste lag, selv om motstanderne er begynt å løpe hjemover. Det betyr bare at vi må være enda råere når vi først løper, sier Thorir Hergeirsson.

Godt målvaktsspill og kontringer har vært en norsk suksessoppskrift i mange år, men motstanderne har etter hver skjønt at de skal de stoppe Norge, så må de også løpe hjemover, for å nekte enkle norske kontringsmål.

To på rad uten gull Etter norsk gull i OL, VM og EM i perioden 2010-212, så har de to siste norske mesterskapene gitt sølv (EM 2012) og norsk exit i kvartfinalen i VM 2013.

En rekke norske eksperter har uttrykt skepsis med tanke på norske medaljesjanser i årets VM-sluttspill. Thorir Hergeirsson ser derimot konturene av noe spennende.

- Sjelden har verdiene våre begeirstring og innsatsvilje vært mer aktuelle enn nå, men dette skal vi trykke på med fram mot EM, sier Norges islandske landslagssjef.

Sikter mot EM-semi Han er dog klar på at dersom Norge skal innfri den evige målsetting — satt av Tinget — om semifinale, så må de gjenværende nøkkelspillerne stå fram, samtidig som flere av de unge, lovende må ta steget på internasjonalt nivå.

- Vi har en del nye og yngre spillere. Det er en veldig spennende tid vi går i møte, sier Thorir Hergeirsson.

Playmakerteam I tillegg til målsettingen om et nytt fartslandslag, så skal Thorirs medtrener Mia Hermansson Högdahl lede et nytt playmakerprosjekt, med kvartetten Karoline Dyhre Breivang, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk og Veronica Kristiansen.

NB! Landslaget møttes i Oslo i dag, hvor de skal trene fram til avreise til Danmark og Golde League onsdag. Der møter de regjerende verdensmester Brasil torsdag, mens Frankrike er motstander lørdag og Danmark søndag.