- Vi skal gjøre det umulige mulig

Wenger mener Arsenal har fem prosent sjanse til å gå videre mot Milan.

VIL ANGRIPE: Arsene Wenger lover at Arsenal kommer til å angripe AC Milan og stiller med sitt beste tilgjengelige lag tross et håpløst utgangspunkt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
VIL ANGRIPE: Arsene Wenger lover at Arsenal kommer til å angripe AC Milan og stiller med sitt beste tilgjengelige lag tross et håpløst utgangspunkt.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Arsenal - Milan direkte i fotballstudio tirsdag klokka 20.45.

(Dagbladet): Selv Arsene Wenger må erkjenne at Arsenal står overfor en tilnærmet umulig oppgave mot AC Milan på Emirates Stadium tirsdag kveld.

De italienske seriemesterne påførte «Gunners» deres styggeste tap i europacupsammenheng noensinne med 4-0 på San Siro for tre uker siden. Bare to ganger har klubben snudd tap på bortebane i første kamp til seier og avansement på hjemmebane i returoppgjøret. Det skjedde mot Hajduk Split i UEFA-cupen i 1978/79-sesongen og mot Porto i åttedelsfinalen i Champions League for to år siden. Ved begge anledninger hadde Arsenal 1-2 å ta igjen.

Wenger er uansett programforpliktet til å være optimistisk, og finner håp i at Arsenal i sine to siste hjemmekamper har scoret tilsammen 12 mål (7-1 mot Blackburn og 5-2 mot Tottenham). Dessuten har Milan rotet bort store forsprang tidligere, som mot Deportivo i 2004 da de ledet 4-1 etter første kamp, men tapte 0-4 på bortebane, og selvfølgelig finalen i Istanbul i 2005 da Liverpool sto opp fra de døde.

- Jeg kjenner spillerne mine godt. Jeg vet at de er såret av det første resultatet, og jeg vet at de er har mye stolthet. Derfor kommer de til å gå ut i morgen og levere en helt annen prestasjon. Selvfølgelig har vi en reell mulighet. Fotball er fotball. Ja, vi tapte 0-4 mot Milan, men vi hadde fem skudd på mål og vi hadde ballen i 55 prosent av tida. Hvorfor ikke? Vi skal i det minste prøve, sa Wenger på mandagens pressekonferanse, ifølge uefa.com.

Sterke i troen Arsenal er tilbake på offensiven i hjemlig liga og vant søndag sin fjerde kamp på rad, om enn under heldige omstendigheter på Anfield. Selv om det ser mørkt ut med tanke på avansement i Champions League, og å sikre fjerdeplassen i Premier League har høyeste prioritet i Nord-London, kommer vertene til å stille med sitt beste tilgjengelige lag, lover Wenger og maner sine tropper til dyst:

- Det viktigste er at vi tror vi kan klare det, og troen er sterkere når resultatene har vært gode den siste tida. Det er viktig at vi ikke lar skepsisen spre seg, men er sterke i troen. I morgen kveld skal vi vise at vi har stor nok tro på å å gjøre det som ser umulig ut mulig, sa franskmannen.

ETT BEIN I KVARTFINALEN: Zlatan Ibrahimovic og Milan har ett bein i kvartfinalen i Champions League etter 4-0 seieren over Arsenal.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefano Rellandini
ETT BEIN I KVARTFINALEN: Zlatan Ibrahimovic og Milan har ett bein i kvartfinalen i Champions League etter 4-0 seieren over Arsenal.Foto: SCANPIX/REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer

Wenger må likevel erkjenne at sjansene er små og at at Arsenal må ta langt større risiko enn vanlig. Da kan det fort komme et kontringsmål imot.

- Skulle de (Milan) score, er vi bare nødt til å ignorere det og fortsette ufortrødent videre. Vi er nødt til å gamble, og vi er nødt til å angripe. Det vet vi. Jeg lever ikke i noen drømmeverden, og innser at det ikke er noen enkel situasjon. Men når du konkurrerer på det øverste nivået, er det viktig at vi tror på det, selv om vi kanskje har en statistisk mulighet på fem prosent. Vi skal i hvert fall ikke ryke ut fordi vi ikke hadde troen, sa Arsenal-sjefen.

Finaledrøm Tro har også Milan-sjef Massimiliano Allegri - tro på en mulig finaleopptreden på Allianz Arena i München i slutten av mai.

Selv om han ser lenger fram i tid en den berømmelige ene kampen av gangen, garanterer han at spillerne hans ikke tar lett på oppgaven som venter tirsdag kveld.

- Disse kampene gir mye motivasjon. Vi har en fantastisk sjanse til å gå hele veien til vår første finale på fem år. Men vi er nødt til å ha samme tilnærming til denne kampen som vi hadde til den første. Det er et viktig delmål å komme til kvartfinalen, så vi fortsatt har mulighet til å vinne turneringen. Jeg mener det ikke er noe i veien med å tenke at vi har det som skal til for å gå til topps, sier Allegri, ifølge UEFAs hjemmeside.