- Vi skal heve oss

Med seieren i går er Larvik videre i Champions League. Men spillet de viste holder ikke mål mot Europas beste.

- Det var fryktelig ujevnt i dag. Spillet svingte enormt og alle jentene kan bedre enn de viste, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til Dagbladet.

I begynnelsen av kampen var Larvik langt under vanlig standard. Mot antatt dårligere Lublin fra Polen sløste de med sjanser, slapp motstanderen til muligheter og lå under 5- 9 etter et kvarter.

Må ikke slappe av

En timeout etter 18 minutter hjalp Larvik til å få litt mer orden på spillet, men det var først tre minutter før pause at de tok skikkelig tak i kampen. Vigdis Hårsaker ledet an da 12- 13 ble snudd til 17- 14 før første omgang var ferdig.

I andre omgang fikk aldri polakkene ta ledelsen. Linn-Kristin Riegelhuth og Hårsaker sørget for å sette ballene i nettet, mens Lene Rantala hadde flere viktige og gode redninger.

- Alle jentene svingte veldig i dag, og ingen utmerket seg spesielt bra. Tonje Larsen spilte godt i forsvar og Rantala hadde noen viktige redninger. Men dette var ingen god dag for oss, sier trener Gjekstad.

Han understreker at laget først og fremst må lære seg å ikke slappe av og slippe motstanderen til.

- Det kan bli skjebnesvangert seinere i turneringen. Vi må holde fokus ett hundre prosent hele kampen ut.

Vil til semifinale

Larvik møter sannsynligvis Kometal Skopje i kvartfinalene.

- Skopje er veldig gode, de vant Champions League for to år siden og blir en stor utfordring. Men vi skal heve oss betraktelig. Alle kamper fram til da skal brukes til å spille god håndball, sier Gjekstad.

Kvartfinalene spilles helga 13./14. mars med returoppgjør helga etter 20./21. mars.

- Vi har hjemmekamp sist og det er absolutt en fordel. Målet er klart: vi skal til semifinalen, sier Gjekstad til Dagbladet.

<B>TOPPSCORER: </B> Larvik er klare for mer spill i Champions League, ikke minst takket være Linn-Kristin Riegelhuths ni scoringer. - Men spillet svingte enormt og alle jentene kan bedre enn de viste, sier Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad til Dagbladet.