<strong>GULLFEIRING:</strong> Det norske laget feirer VM-gull i Kina i skrivende stund. Fra venstre Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae (bak pokalen) Håvard Vad Petersson, reserve Markus Høiberg og trener Pål Trulsen. Foto: AFP / NTB Scanpix
GULLFEIRING: Det norske laget feirer VM-gull i Kina i skrivende stund. Fra venstre Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae (bak pokalen) Håvard Vad Petersson, reserve Markus Høiberg og trener Pål Trulsen. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Vi skal i alle fall ikke på Håkon Gullvåg-utstilling

Trener Pål Trulsen om hvordan et VM-gull feires.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De norske curlinggutta tok VM-gull for første gang på 26 år da de slo Sverige 8-3 i finalen i Beijing tidligere i dag.

Klokka åtte i kveld kinesisk tid - klokka to norsk tid - er det bankett for VM-deltakerne. Like før den startet, snakket Dagbladet på lagets trener, tidligere landslagsskip Pål Trulsen.

Han er ikke hundre prosent sikker på hvordan et VM-gull skal feires i den kinesiske hovedstaden, men en ting er han sikker på:

- Det åpner en Håkon Gullvåg-utstilling i Beijing  i dag - den skal vi i alle fall ikke på, humrer Trulsen.

Han har ikke et vondt ord å si om den norske kunstneren, men antyder at det ligger an til litt livligere aktiviteter enn å titte på malerier.

- Nå skal vi først på banketten her, så får vi se hva som skjer. Det er faktisk en karaoke-restaurant ved siden av oss her. Om alt annet slår feil, sier Trulsen.

- Frister det med karaoke?

- Nei, svarer Trulsen kontant.

Bedre hele tida Han er imidlertid meget godt fornøyd med innsatsen til Thomas Ulsrud, Torger Nergård, Christoffer Svae og Håvard Vad Petersson på veien mot VM-gullet.

- Det har vært kjempebra. De har vært gode hele mesterskapet. Vi har vel vært litt bedre enn de andre hele tida. Vi tapte mot Tyskland, men det blir å anse som et lite feilskjær, sier Trulsen.

Det ble femteplass i OL. Et anstendig resultat, men under forventningene til det ambisiøse curlinglaget med de fargerike buksene.

Trulsen vet ikke hvor stor drivkraft OL-skuffelsen har vært i VM, men medgir at det var et revansjesugent norsk lag som gikk hele veien.

I tenkeboksen Nå spørs det imidlertid om dette var siste gang vi så Team Ulsrud i sin nåværende form i et mesterskap. Ikke minst er Torger Nergård (39) i tenkeboksen.

- Jeg vet ikke om det var positivt eller negativt å vinne VM med tanke på videre satsing, sier Trulsen.

- Det er kanskje en god anledning til å gi seg?

- Ja, men det kan også være en inspirasjon til videre satsing, sier Trulsen.

Det er heller ikke sikkert skip Thomas Ulsrud fortsetter. I tv-intervjuet rett etter finalen, sa han at han måtte hjem og diskutere det med kona.

- Jeg håper at Thomas fortsetter. Jeg tror det også, men jeg vet ikke om det er naivt, sier Trulsen.

<strong>STILLER UT I BEIJING:</strong> Curlinggutta skal ikke feire gullet med åpningen av en utstilling av kunsten til Håkon Gullvåg (bildet) i Beijing i dag, avslører Pål Trulsen. Foto: Henning Lillegård
STILLER UT I BEIJING: Curlinggutta skal ikke feire gullet med åpningen av en utstilling av kunsten til Håkon Gullvåg (bildet) i Beijing i dag, avslører Pål Trulsen. Foto: Henning Lillegård Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer