- Vi skal kjempe til siste minutt

Gulldrømmen lever for Chelsea etter seieren mot Newcastle.

(Dagbladet.no) Newcastle - Chelsea 0-2. Blåtrøyene fosser videre og har fortsatt mulighet til å ta igjen Manchester United i kampen om gullet.

Michael Ballack og Florent Malouda sikret Chelseas første serieseier i Newcastle siden 2001, og dermed har de like mange poeng som United igjen.

Sir Alex Fergusons menn har derimot en overlegen målforskjell, så Chelsea er avhengig av at United avgir poeng i den siste serierunden.- Jeg tror vi har en god sjanse hvis vi gjør jobben vår mot Bolton, sier kaptein John Terry til Sky Sports.

Reddet på streken

Det var ikke mye som minnet om at Chelsea er Champions League-finalist og fortsatt hadde gull i blikket i den første omgangen. Blåtrøyene har hatt god tid til å komme seg igjen etter den 120 minutter lange semifinalethrilleren mot Liverpool, men de sleit i starten.

I stedet var det Newcastle som skapte de største sjansene, og de burde absolutt gått til pause med en ledelse.

Den aller største sjansen var faktisk en dobbeltsjanse etter en snau halvtime.

Først kastet Petr Cech seg framover i feltet og avverget en Mark Viduka-sjanse og så reddet John Terry skuddet fra Michael Owen på streken.

SENDTE CHELSEA I LEDELSEN: Michael Ballack header her inn Chelseas første mål. Foto: AFP
SENDTE CHELSEA I LEDELSEN: Michael Ballack header her inn Chelseas første mål. Foto: AFP Vis mer

Manager Avram Grant - som fyller 53 i morgen - klarte åpenbart å banke inn budskapet om viktigheten av denne kampen i pausen, for blåtrøyene var et helt annet lag etter hvilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Terry i tverrliggeren

Åtte minutter inn i omgangen var Terry bare noen få centimetre unna å stange Chelsea i ledelsen. Han møtte en corner på første stolpe og headet ballen kontant i tverrliggeren.

Noen minutter seinere viste Michael Ballack at han er enda mer presis med hodestøtene sine.

Didier Drogba slo et frispark fra sida inn i feltet, og tyskeren headet ballen i lengste hjørne. Drogba stoppet opp litt før avleveringen, og det så ut som han dermed ødela løpene inne i feltet. Men Ballack trengte ikke fart for å rage høyest og skalle Chelsea i ledelsen.

Michael Owen og Newcastle hadde muligheter til å utlikne, men åtte minutter før slutt punkterte Malouda kampen. Innbytter Frank Lampard spilte en strålende stikker og han scoret sikkert.

Skal kjempe til siste slutt

Avram Grant sier United fortsatt har overtaket, men han har ikke gitt opp ennå.

- Vi skal kjempe til siste minutt

- Det er fortsatt fordel United, men de får det ikke lett i den siste kampen. Vi har gitt United god kamp til nå, og vi kommer til å fortsette til siste minutt, sier Grant til Sky Sports.

United har 56 plussmål og Chelsea har 39. Dette betyr at Chelsea enten må slå Bolton med sifre som Premier League aldri har sett maken til - eller så må United avgi poeng borte mot Wigan.


Og det er nok det siste Chelsea-supporterne må håpe på.

Terry tror ikke Fergusons tidligere elev Steve Bruce vil gjøre det enkelt for rødtrøyene.

- Jeg tror nok Wigan kommer til å yte Premier League rettferdighet. Wigan er sikret ny kontrakt, men med en stor manager som Steve Bruce kommer de nok til å gå for seier.

20 PÅ RAD: Avram Grant har ledet Chelsea gjennom 20 seriekamper på rad uten tap.
- TAKK FOR PASNINGEN: Michael Ballack løp rett bort til Didier Drogba for å takke for serveringen.