- Vi skal klare dette

Steffen Iversen scoret ett mål og Espen Johnsen spilte mesterlig. Det holdt til 2-1-tap i Valencia.

VALENCIA/OSLO (Dagbladet.no): SPANIA - NORGE 2-1: Kampen på Mestalla åpnet med et fyrverkeri fra spanjolene. Norge ble presset tilbake og hjemmelaget skapte flere store sjanser.

Men så kom sjokket – i den andre enden av banen:

John Arne Riise slo et frispark der Tore André Flo gikk opp i en hodeduell med en spanjol. Mannen i rød og gul trøye vant, men i neste øyeblikk nikket Roar Strand ballen over hele Spanias forsvar. Der dukket en annen trønder opp – Steffen Iversen. Og England-proffen gjorde som i EM 2000: Scoret 1-0 mot Spania.

Slo raskt tilbake

Norge beholdt ledelsen i under sju minutter. På et innoverskrudd frispark dukket superstjernen Raul opp med hodet. Real Madrid-spissen støtet læret forbi en sjanseløs Espen Johnsen. Nærmeste nordmann: Henning Berg.

- Det var surt, skuffende. Jeg trodde jeg skulle ta den. Det var ikke nødvendig at de skulle score der, sier Berg til TV2.

Spanjolene skapte mest også resten av første omgang, men Norge kunne faktisk hatt ett mål til. Tore André Flo hadde to skuddsjanser. Den siste av dem, fra litt skrått hold, fikk Casillas en tå på.

Andre omgang startet bedre enn den første. Ikke det at Norge skapte så mye. Men Spania skapte ikke så mye de heller.

Martin Andresen kunne gitt Norge en ny ledelse etter et godt angrep. Men Casillas fikk en hånd på ballen fra skuddet til Stabæk-spilleren.

I den siste halvdelen av omgangen var det Spania for alle penga. Hjemmelaget produserte i perioder sjanser på løpende bånd, men enten sto en utrolig Espen Johnsen i veien eller så kom et norsk bein i siste liten.

Og til slutt – det måtte nesten komme:

Et skudd ble dundret inn i feltet. Ballen gikk innom minst to bein før den havnet i nettet. Ruben Baraja ble kreditert målet.

Utrolig Johnsen!

På overtid serverte Espen Johnsen nye redninger fra den aller øverste hyllen. Flere ganger så både TV-seere, publikum og spillere ballen i mål.

- Han gjør noen feberreddninger som jeg tror nesten bare han kan gjøre, sier Henning Berg.

- Espen gjør en utrolig kamp. Det er hans skyld at vi tar med oss et godt resultat til Norge. Dette var et slikr drømmeresultat vi hadde håpet på, sier målscorer Iversen.

Onsdag møtes lagene på Ullevaal. Det blir uten Henning Berg, som må stå over på grunn av gule kort. Selv om den siste scoringen var bitter for de norske gutta, var det fullt fortjent sett med nøytrale øyne.

Men for Semb og co. er ikke resultatet så verst. Norge går til EM med 1-0 på Ullevaal. Og vi har Espen Johnsen! Da er alt mulig.

- Vi skal klare dette, men uten bortemålet hadde vi nok ikke hatt noen sjanse, sier keeperhelten til TV2.

Også Steffen Iversen og Henning Berg er optimister.

- Hjemme er det vi som skal trøkke på dem, sier Berg.

Steffen håper på et entusiastisk norsk publikum og minusgrader.

- Det skal gå bra dette, sier Spania-spesialisten Iversen.

GJORDE DET IGJEN:</B> Steffen scoret mot Spania. Foto: Erik Johansen, Scanpix