Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal på medaljejakt

MOLDE (Dagbladet): Stabæk vil på pallen i Tippeligaen. Generalprøven i Molde viser at laget mener alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midtbanemotoren Tommy Svindal Larsen og hurtigtoget Thomas Linderoth er borte, men den nye sjefen Martin Andresen, har overtatt kommandoen og forklarer lagets målsetting:

- Vi har mål om å ta medalje i år. Det er bare fint at folk flest ikke venter så mye av oss. Jeg kan garantere at vi er et bedre fotballag enn i fjor, fordi vi nå fungerer mye bedre kollektivt enn tidligere. Medaljemålet er opplest og vedtatt i spillergruppa og det er realistisk, sier Martin Andresen som stjal det lille som var av show på sin gamle hjemmebane i Molde.

Selvtillit

- Vi har litt andre spillertyper som samlet trenger mer lagprestasjoner enn individuelle prestasjoner. Treningskampene har fylt oss med selvtillit som vi skal flyte på, sier Andresen.

Stabæk har stort sett spilt mot utenlandske lag i oppkjøringen til seriestarten. Derfor var laget usikkert på hvor de står før møtet med en god norsk motstander i går. Svaret var krystallklart:

Stabæk ga ikke Molde mer enn tre små målsjanser og skapte selv fem, deriblant kampens tre største sjanser. Laget er i stand til å kombinere muskelkraft med teknikk og har en plan på gressmatta.

Scoringen var en perle av høyreback Tom Stensvoll som avsluttet en kontring med skudd fra 20 meter i nærmeste vinkel. Teknikk og fart kan bli viktig for Stabæk når de skal innfri sine egne ambisjoner.

Ingen rytme

Moldetrener Günder Bengtsson fikk se sitt lags svakeste treningskamp bare få dager før den TV-overførte seriestarten mot Brann i Molde.

- Stabæk gjorde oss dårlige. Vi hadde ingen rytme i spillet. Det var en kamp hvor spillerne mislyktes med selv de enkleste tingene. Jeg er likevel ikke bekymret før seriestarten. Så dårlig spiller vi ikke når alvorliget bryter løs, sier Bengtsson.

Moldespillerne deppet ikke etter nedturen:

- Vi var ikke på hugget og fant ikke hverandre. Denne kampen er glemt når Brann kommer lørdag, sier Daniel Berg Hestad.

Magne Hoseth er tilbake på Molde-treninga i dag etter å ha sett generalprøven fra tribunen.

- Jeg fryktet trøtthetsbrudd i beinet, men det fungerer greit nå. Jeg er klar til serieåpningen, forsikrer Hoseth.

SIKTER HØYT: Tobias Carlsson (t.v.) og Stabæks Peter Sand i kamp om ballen på Røkke-løkka. Stabæk sikter høyt etter en rekke gode tre-ningsresultater som endte med 1- 0-seier over Molde i går.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!