Ishockey

- Vi skal plage russerne i VM

Patrick Thoresen (35) skal matches forsiktig i VM-åpningen, men håper å kunne bidra til at de norske ishockeyherrene blir «gufne» å møte.

GLEDER SEG: Patrick Thoresen er klar for kampen mot Russland under VM i ishockey i Slovakia. Her i mixed sone etter trening.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
GLEDER SEG: Patrick Thoresen er klar for kampen mot Russland under VM i ishockey i Slovakia. Her i mixed sone etter trening. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Først torsdag kveld ble det klart at Thoresen skal spille allerede i den første VM-kampen. Veteranen har slitt med en skade i kneet, og det var uklart om han i det hele tatt skulle på isen mot Russland (fredag), Tsjekkia (lørdag) og Sverige (mandag).

Til slutt kom Thoresen selv, trenerapparatet og det medisinske teamet fram til at han like godt kan få teste seg fra starten av.

- Jeg vet ikke hvor mye jeg skal matches inn (mot russerne), men jeg skal være med i boksen. Det er vel viktig at jeg kommer inn med litt rutine og med en stemme i garderoben. Og for min egen del å komme inn i kamptempo. Dette er et knepp opp fra spill i eliteserien, sier Thoresen til NTB.

Skal spille seg i form

Storhamar-løperen med en fortid i amerikansk, russisk og svensk ishockey er blitt 35 år og spiller sitt niende elite-VM med Norge. Han merker at mange år med topphockey tærer på kroppen.

- I tidligere VM-matcher der jeg har vært frisk og rask, har jeg gjerne spilt 15-20 minutter. Det er vel ikke det jeg ser for meg i dag. Men vi kom fram til at jeg må komme i gang på et tidspunkt. Det er ikke bare å slå på en bryter lenger. Og da kan jeg like godt være med fra start, kjenne litt på nivået og vokse utover i turneringen, sier han.

Thoresen blir en svært viktig del av laget, og det blir en nøkkel å ha ham i god form senere i gruppespillet, når Norge møter motstandere det er mer sannsynlig å slå enn Russland og Sverige.

- Ja. Men du må ikke glemme at vi driver med idrett, og i ishockey kan en underdog alltid ta poeng. Det er det vi går for. Vi går ikke utpå der for å spille 3 x 20 minutter og være fornøyde med det, sier Thoresen.

– Kan overraske

Han erkjenner samtidig at Norge må spille en helt prikkfri kamp for å skulle ha en sjanse mot en stormakt som Russland.

- Vi går utpå der for å gi alt og være en pest og en plage for russerne. Så får vi se hvor langt det holder. Vi skal gi det et forsøk.

- Hvordan må Norge spille for å ha en sjanse til å poeng?

- Vi må selvfølgelig være ekstremt nøye i det defensive spillet, og vi må hjelpe hverandre når vi vinner pucken. Det skal være raskt ute i kroppen på dem og plage dem, rett og slett. Være gufne å møte. Hvis vi klarer det og har et godt keeperspill, så kan vi overraske, mener veteranen.

(NTB)