TRENGER SPILLERE: Stabæk-trener Petter Belsvik har bare 14 spillere på kontrakt før årets sesong. Han ønsker seg minst tre-fire til for å kunne hevde seg i toppen. Foto: Steinar Buholm
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
TRENGER SPILLERE: Stabæk-trener Petter Belsvik har bare 14 spillere på kontrakt før årets sesong. Han ønsker seg minst tre-fire til for å kunne hevde seg i toppen. Foto: Steinar Buholm Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

- Vi skal se de pengene løpe utpå gresset og score mål for Stabæk

Ingebrigt om ny kronerulling for Stabæk.

(Dagbladet): Stabæk-ildsjel Ingebrigt Steen Jensen har startet kronerulling på Facebook for å skaffe penger til å styrke Stabæk før årets sesong i Adeccoligaen.

Stabæk-trener Petter Belsvis har i øyeblikket bare 14 spillere på kontrakt, og trenger sårt forsterkninger om det skal bli noe moro på Nadderud kommende sesong.

Med kronerullingen, som er gitt navnet «Folkets spillere» oppfordrer Ingebrigt Steen Jensen folk som er glad i klubben til å avse mellom fem og 20 kroner for å bidra til å styrke laget.

-Magisk kraft Stuntet ga umiddelbar respons, og allerede første dagen anslår Ingebrigt Steen Jensen at det strømmet inn rundt 200.000 kroner på kontoen.

-Det har gått over all forventning, og jeg er en person som er kjent for å ha høye forventninger. Det tikker inn beskjeder i innboksen min hele tiden fra folk som har opprettet et fast oppdrag i nettbanken sin, sier Ingebrigt han til Dagbladet.  

Dagsbeløp Han er overbevist om at suksessen skyldes at de har brutt bidraget ned til dagsbeløp.

-En tier om dagen merker ikke folk i privatøkonomien. Det er en kvart kopp kaffe, en halv pakke tyggegummi eller en tredjedels passering i bomringen. Men samtidig er det en magisk kraft i den daglige tieren. For sesongen kan det utgjøre forskjellen på å slite i Adeccoligaen og å kjempe i toppen, sier Ingebrigt Steen Jensen.

-Pengene skal score mål Målsettingen er at den kronerullingen skal tilføre rundt 150.000—200.000 kroner i måneden til prosjekt «Folkets Spillere». Penger som skal øremerkes til sportslig drift.

-Pengene skal gå til resigneringer av lovende unge spillere, nysigneringer og spillerlønn. Vi skal se de pengene løpe utpå gresset og score mål for Stabæk, sier Ingebrigt Steen Jensen.

-Det er nye tider i fotballen. For fire år siden ville det kostet ti millioner kroner å hente tre-fire spillere. Nå koster det to millioner, så vi får mye mer for pengene nå, påpeker han.

-Ikke tigging -Hvor mye avser du selv i måneden til klubben?

INITIATIVTAKER: Ingebrigt Steen Jensen har startet ny kronerulling for å hente penger til å styrke Stabæk før den kommende sesongen i Adeccoligaen. Foto: Torbjørn Berg
INITIATIVTAKER: Ingebrigt Steen Jensen har startet ny kronerulling for å hente penger til å styrke Stabæk før den kommende sesongen i Adeccoligaen. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

-600 kroner i måneden (20 kroner dagen). Datteren min gir 300 i måneden. Jeg tenker at jeg ikke trenger å sette verdensrekord. Hele vitsen er at folk skal gi det de selv mener er fornuftig. Det er viktig for oss at folk ikke gir penger de ikke har, eller at de blakker seg, sier han.

-Oppleves det litt som å tigge om penger fra folk?

-Nei, på ingen måte. Dette er en mulighet for folk som ønsker det til å bidra. Vi stikker ikke en kopp opp i ansiktet på noen og ber om penger. Vi har ikke mottatt én negativ henvendelse på dette, og det forteller meg at engasjementet rundt klubben er stort og at folk har ventet på en mulighet til å få bidra, sier Ingebrigt Steen Jensen.