- Vi skal sjokkere og overraske

Tom Nordlie valgte KIL og vraket utlandet.

(Dagbladet.no) Tom Nordlie ble i ettermiddag presentert som permanent Kongsvinger-trener. Som Dagbladet.no skrev tidligere i dag, har han skrevet under på en ettårskontrakt, som kan bli forlenget.

Han var i møte med den sportslige ledelsen i klubben for halvannen uke siden, og den siste uka har den økonomiske biten også kommet på plass - mye takket være den danske millionæren Asger Jensby. Klubben har lyktes i jakten på investorer som kan spytte inn penger nok til å lønne Nordlie og satse slik han krever KIL skal.

Men Nordlie selv vil ikke si så mye om hva folk kan forvente neste år.

- Jeg vil ikke programfeste at Tippeligaen er målet det første året, siden vi kavet i bunnen forrige sesong. Men det er så jevnt i Adeccoligaen at et lag som trener best og er flinkest i overgangsmarkedet kan være med i toppen, sier Nordlie.

Tilbud fra utlandet

Som vanlig serverte treneren svar fra øverste hylle da han svarte på spørsmål under en pressekonferanse på Gjemselund. Da han ble spurt om hvor KIL er neste høst, svarte han:

- Hun på Stortinget (Saera Khan, red.anm.) brukte jo hundretusener på spåkoner og nå skal du ha rådene gratis av meg ... Jeg mener vi kan overraske og sjokkere litt, i hvert fall. Det er målet.

Nordlie forteller at han også hadde tilbud fra andre klubber, også utenlandske toppklubber, men at totalen gjorde at han valgte Kongsvinger.

FLYR HØYT: Kongsvinger fløy høyt med Tom Nordlie i høst. De landet på trygg plass i 1. divisjon. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
FLYR HØYT: Kongsvinger fløy høyt med Tom Nordlie i høst. De landet på trygg plass i 1. divisjon. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

- Jeg har barn på skolen og ei kone som studerer. Derfor passet det bra med Kongsvinger. Jeg har vært her og fått relasjoner til folkene. Det emosjonelle i valget mitt. Og så er det et eller annet i magen min som sier det er mulig å bygge opp noe her. Det har jeg klart før, sier han.

Jakter Tippeliga-spillere

Nå vil han hente inn etablerte spillere med erfaring fra høyeste nivå.

- Vi ønsker å hente inn spillere med erfaring fra Tippeligaen. Spillere som er billige, men bra - og som vil forsterke elleveren vår. Jeg har vært i kontakt med spillere som er interessert og jeg håper vi lykkes på markedet.

Da Dagbladet.no snakket med Nordlie etter at KIL berget plassen i høst, sa han at det var høyaktuelt å fortsette på Gjemselund. Men han ville avvente litt, for å se hvor hardt Kongsvinger kunne satse. Nå er den økonomiske biten på plass.

- Vi skal trene mer på dagtid og være lengre på treningsleir. Vi skal øke kompetansen rundt laget og legge forholdene bedre til rette, sier han.

Nordlies indre flamme

Da Nordlie overtok Kongsvinger lå klubben nest sist i 1. divisjon, og de hadde bare klart å karre til seg 12 poeng på de 21 første kampene. Det så ikke lyst ut. Men Nordlie-effekten slo til igjen, akkurat som da han kom til Viking og reddet rogalendingene høsten 2006.

- Vi skal sjokkere og overraske

22. oktober var plassen berget og i løpet av de sju kampene han da hadde vært sjef tok KIL18 av 21 mulige poeng.

- Da jeg kom hit 3. september, sa jeg at jeg gleder meg. Nå er det 27. november, og jeg gleder meg. Det er mye du kunne valgt hvis du tenkte på status og posisjon, men jeg har en indre flamme når det gjelder dette prosjektet, som jeg håper smitter over, sier Nordlie.

SNUOPERASJON: KIL-gutta lå nest sist og det så stygt ut. Så kom Tom Nordlie.