Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal slå tilbake mot United

Arsenal vil hevne stortapet.

TAPTE 1-5: Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain (t.h)  mener londonlaget er langt bedre enn det de viste på Anfield. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES
TAPTE 1-5: Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain (t.h) mener londonlaget er langt bedre enn det de viste på Anfield. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arsenal ble rundspilt og ydmyket da laget møtte Liverpool lørdag. Onsdag får London-klubben et Manchester United i krise på besøk.

Etter et braktap som det Arsenal opplevde på lørdag ville de fleste britiske aviser skrevet at klubben kan gå fra vondt til verre siden United er den neste motstanderen.

Slik er det ikke denne gangen. United er i full krise etter en ny elendig prestasjon i 2-2-kampen mot Fulham søndag, og i stedet for en ny potensiell ydmykelse kan kampen være en mulighet for Arsenal til å spille på seg selvtillit igjen.

Og selvtillit er noe Arsenal kan trenge etter lørdagens ydmykelse på Anfield.

Liverpool scoret fire ganger før det var spilt 20 minutter og vant til slutt 5-1.

- Vi er veldig skuffet, spesielt med første omgang. Vi vet vi er bedre enn hva vi viste, og da er det ekstra skuffende, sier Alex Oxlade-Chamberlain.

Troféløse siden 2005 Den unge vingen mener bedringen i annen omgang er noe de kan ta med seg videre til onsdagens kamp mot United.

- Det er hvert fall noe positivt å ta med seg, og vi skal slå tilbake på onsdag, sier Oxlade-Chamberlain.

Manager Arsène Wenger er under kraftig press etter braktapet. Hans Arsenal har ikke vunnet noe siden 2005, og selv om laget har tatt steg denne sesongen, krever fansen suksess.

Mikel Arteta fortalte at Wenger var rasende på spillerne på Anfield.

- Vi lå under med 0-4 etter 20 minutter, og det føltes som et bilkrasj. Manageren var veldig sint i pausen, men det er forståelig siden vi ikke presterte godt nok. Jeg har aldri sett ham så sint, sier Arteta.

Mareritt for Moyes Wenger er ikke den eneste som er under press.

For David Moyes har jobben som Alex Fergusons erstatter i Manchester United utviklet seg til å bli et mareritt.

Etter 2-2-kampen mot bunnlaget Fulham søndag var skotten tydelig preget, og mange spør seg når tålmodigheten til klubbens eiere tar slutt.

- Verre enn dette blir det ikke, sa Moyes etter at Fulham hadde utlignet fire minutter på overtid.

Klubben har varslet at han skal få tid i managerstolen, men faktum er at United er akterutseilt i kampen om fjerdeplassen som gir mesterligaspill neste sesong. De er nummer sju i ligaen, ni poeng bak Liverpool på fjerde.

Moyes har beroliget fansen med at flere klassespillere skal inn til sommeren, men uten mesterligaspill kan ikke klubben velge fra øverste hylle.

- Vi burde slått Fulham og trengte også tre poeng. Nå må vi bare tenke på neste kamp og gi motstanderen en utfordring. Vi har et godt lag, og det er få som ønsker å møte oss, sier Moyes ifølge The Telegraph.

(NTB-DPA)

Hele Norges coronakart