- Vi skal slåss for det, om ikke med boksehansker

Bergensordføreren vil ha Brækhus-kamp til Bergen.

(Dagbladet): Fredag ble proposisjonen lagt fram i Stortinget om opphevelse av forbudet mot proffboksing fra 1981. I samme proposisjon ligger også at påbudet om hjelmbruk i amatørboksingen også oppheves. Det er svært sannsynlig at forslaget blir stemt fram i Stortinget.

Dermed kan vi få se boksedronninga Cecilia Brækhus i aksjon på norsk jord innen kort tid - kanskje allerede i januar.

Allerede i september skrev TV2 at Bergens-ordfører Trude Drevland ønsket Brækhus' første kamp på norsk jord til Bergen.

- Jeg vet at Cecilia har et profesjonelt forhold til dette, men hun er en inderlig bergenser og ville helt sikkert likt dette. Vi håper det er mulig å få til. Bergensere er jo entusiastiske og patriotiske langt utover den gjennomsnittlige nordmann. Jeg har hele Bergen med meg når jeg sier dette, sier Drevland til Dagbladet fredag.

Sotra Arena? TV2 skrev også at det trolig er Oslo, med Telenor Arena og Oslo Spektrum som er de mest aktuelle arenaene.

- Når jeg ser meg rundt, er det få arenaer som er store nok (i Bergen). Da har vi sett utover i regionen, og har funnet Sotra Arena som absolutt ville være et flott alternativ. Det er jo rett over brua for Bergen, sier Drevland til Dagbladet.

- Jeg skjønner at Telenor Arena og Oslo Spektrum seiler opp, med tanke på publikumsstørrelse og økonomi og det her. Men vi skal ta opp kampen, og ønsker å vinne den som vi vant sykkel-VM i 2017, sier Drevland.

- Skal slåss, om ikke med boksehansker Ordføreren vil alliere seg med Fjell-ordfører Eli Berland.

- Vi får rotte oss sammen, da skal det mye til å komme forbi oss. Det ville jo vært ille hvis vi ikke slåss for dette. Det skal vi gjøre, om ikke med boksehansker, sier Berland.

- Cecilia er en av mine fantastiske bergensere og ikke minst en fantastisk idrettskvinne. Jeg er som mange andre begeistra for henne. Vi bergensere har jo et eierskap overfor Cecilia.

- Drømmen - Det er vanskelig å ta inn over seg. Det har vært drømmen min i mange år å kunne få bokse i Norge. Mer en drøm, enn et håp. Nå er det mer enn et håp, sa Cecilia Brækhus tidligere i dag da nyheten ble presentert.

Boksedronninga, som nå har hele fire tittelbelter, har stor tro på at forslaget går gjennom.

- Proposisjonen er lagt fram, og det er flertall i Stortinget for oppheving av forbudet. Jeg tør å strekke meg til at jeg er 90 prosent sikker på at det kommer til å skje, sier en lykkelig Cecilia Brækhus til Dagbladet.

VIL HA BRÆKHUS-KAMP I BERGEN: Ordfører Trude Drevland.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL HA BRÆKHUS-KAMP I BERGEN: Ordfører Trude Drevland. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer