Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi skal spille med alle de berørte i våre hjerter

VIF-spillerne med markering før avspark mot PAOK.

MINNET OFRENE: VIF-spillerne har snakket mye om terrorhandlingene, André Muri (t.v) bor like i nærheten av Regjeringskvartalet. Harmeet Singh håper VIF kan bidra til at noen smiler igjen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX .
MINNET OFRENE: VIF-spillerne har snakket mye om terrorhandlingene, André Muri (t.v) bor like i nærheten av Regjeringskvartalet. Harmeet Singh håper VIF kan bidra til at noen smiler igjen. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VALLE (Dagbladet): Vålerenga møter greske PAOK til Europa League-kvalifisering hjemme på Ullevaal i morgen.

Før avspark vil det bli en markering av tragedien i Oslo og på Utøya. Spillerne skal spille med sorte sørgebånd, og det vil bli holdt ett minutts stillhet.

Ordfører i Oslo, Fabian Stang, skal også ha en appell.

Harmeet Singh håper at kampen kan være første steg tilbake til normalen.

- Forhåpentligvis kan vi bidra til at folk tenker på noe helt annet enn det som har skjedd. Det kommer likevel til å sitte i hodene våre, selvfølgelig, og vi tenker på de som har mistet livet og de pårørende. Forhåpentligvis kan vi bidra til at noen smiler igjen, sier Singh til Dagbladet.

Snakket mye Terroraksjonen har vært det store samtaleemnet i Vålerenga-troppen de siste dagene. Da klokka bikket tolv mandag sto spillerne samlet i ett minutts stillhet sammen med resten av nasjonen.

- Vi har snakket og tenkt mye på det som har skjedd og hadde ett minutts stillhet, noe som var veldig fint å få gjennomført. Noen var også med på rosetoget. Selv var jeg i Domkirka og la ned blomster. Det var sterkt. På torsdag skal vi spille med alle de som er berørt i våre hjerter, sier Singh.

VIF-stopper Andre Muri var på tur i Nordmarka da han hørte smellet fra bomben utenfor Regjeringskvartalet i 15.20-tiden.

Bor 2-300 meter unna
- Først trodde vi at det var noe sprengningsarbeid eller noe, men vi skjønte jo fort at det hadde skjedd noe helt annet. Det hørtes godt, for å si det sånn. Jeg er glad jeg ikke var hjemme, jeg bor bare 2-300 meter unna, sier Muri.

Kampen i morgen blir VIFs første siden terroranslaget, tippeligarunden i helgen ble avlyst.

- Det blir jo under litt spesielle omstendigheter, sier Muri.

VIF-spiss Yssouf Koné var i Brugata i Oslo Sentrum da bomben gikk av utenfor regjeringskvartalet. Han opplevde at glass lå strødd utover gata og folk løp til alle kanter.

- Alle trodde det først at det var al-Qaida, og da det viste seg å være en nordmann tror jeg vi alle ble veldig overrasket. Jeg har vært her noen år nå, og nordmenn er ikke voldelige folk. Jeg skjønner ikke hvordan en nordmann kan gjøre slikt mot sine egne, sier Koné.

- Som alle andre er jeg sjokkert, og skjønner ingenting. Det er helt forferdelig.