-Vi skal ta dem

Hest og kusk har selvtilliten på topp.

HVISKER OM SEIER. Beat The Wiz har noe å si, når det gjelder V75-løpet lørdag. Arild Eggen er enig i at det skal ende med seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
HVISKER OM SEIER. Beat The Wiz har noe å si, når det gjelder V75-løpet lørdag. Arild Eggen er enig i at det skal ende med seier. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Klikk her og grip sjansen til å vinne 35 millioner på hest!

-Banker?

Ja, det synes jeg er et bra valg.
Det er klart at jeg har tro på en slik hest, sier Arild Eggen.
Han har ansvaret for Dagbladets banker i V75-omgangen på Bjerke lørdag.

Arild Eggen eier, trener og kjører Beat The Wiz. Som han har en kort karakteristikk av.
-Det er en kjempehest, sier han.

Hingsten imponerte kolossalt i det siste løpet. Da måtte han ut i tredje spor en stund, før det ble dødens utvendig for en så god hest som Hitchcock. Beat The Wiz tok seg av oppgaven på en imponerende måte og vant på råsterke 1.13,0 i ram vinterkulde.
-Han har gjort det før. Tredje spor, dødens og så knekker han konkurrentene rundt seg. Så bra er han når formen er på plass, forteller Arild Eggen.

Allergisk

Hittil er det vinteren som har vært årstiden til Beat The Wiz. Hesten falt brått ut av form i slutten av april i fjor.
Treneren har en teori.
-Han mistet formen med en gang gresset ble grønt. Jeg mistenker pollenallergi, forteller Eggen til Dagbladet.
-Det rare er at han ikke var plaget av det i Statene. Jeg håper han vokser det av seg. For det hadde vært moro å prøve ham i løp i vår og sommerhalvåret også, sier Eggen.
Det er lett å følge ham der. Beat The Wiz er så god, at det kan bli en stjerne i internasjonale løp etter hvert. Men da må allergien bort.

Men nå er det lørdag og minusgradene som gjelder.

Kjører i dødens

-Jeg har hørt at Bjørn Goop påstår han skal sitte i tet med M.T. Evita. Da får jeg kjøre i dødens. Da er det ikke sikkert at vi vinner. Men det som er sikkert, er at da vinner i hvert fall ikke Bjørn Goop det løpet, sier Arild Eggen.
Beat The Wiz bør ha skaffet seg respekt etter den siste prestasjonen. Det gjenstår å se om det også har rukket fram til den svenske championkusken.

-Enda bedre nå

-Det verste, om jeg kan si det slik, er at han virker enda bedre nå, enn foran det forrige løpet, konstaterer Arild Eggen.

Den advarselen er det en fordel for Bjørn Goop, om han snapper opp.